Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g smetanového sýra
- 1 vejce velikosti M
- 50 g másla (pokojové teploty)
- 80 g třtinového cukru krystal
- 1 lžíce citronové šťávy + kůra z 1 citronu (nastrouhaná najemno)
- 290 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 20 g kukuřičného škrobu
- 1 lžička jedlé sody
- 200 g mražených borůvek
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 170 °C a vyložte si pečicím papírem plech.
- 2Nyní si připravte větší mísu, dejte do ní smetanový sýr, vejce, máslo a třtinový cukr a vše vyšlehejte elektrickým šlehačem. Do vzniklé směsi přidejte citronovou kůru a šťávu a promíchejte. Poté do mísy přidejte špaldovou mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu a špetku soli a celý obsah mísy vyšlehejte v těsto. Do něj následně opatrně vmíchejte mražené borůvky.
- 3Z připraveného těsta vytvořte na vyloženém plechu 20 stejně velkých kuliček, které navrchu mírně stlačte prsty. Poté plech přemístěte do trouby a pečte 10–15 minut při 170–175 °C, dokud sušenky mírně nezezlátnou.
- 4Hotové sušenky vyndejte z trouby a nechte alespoň 20 minut chladnout. Po této době je již můžete podávat.
- 5Sušenky skladujte v uzavíratelné nádobě (ideálně v lednici) a spotřebujte do 3–4 dnů.
Tip
Připravte si k sušenkám citronovou polevu: V misce dohladka vymíchejte 4–5 lžic třtinového cukru moučka s 1 lžící citronové šťávy a vzniklou polevou pokapejte sušenky, jakmile po upečení zcela vychladnou.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová