Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g smetanového sýra
  • 1 vejce velikosti M
  • 50 g másla (pokojové teploty)
  • 80 g třtinového cukru krystal
  • 1 lžíce citronové šťávy + kůra z 1 citronu (nastrouhaná najemno)
  • 290 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 200 g mražených borůvek
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu dejte předehřívat na 170 °C a vyložte si pečicím papírem plech.
  • 2
    Nyní si připravte větší mísu, dejte do ní smetanový sýr, vejce, máslo a třtinový cukr a vše vyšlehejte elektrickým šlehačem. Do vzniklé směsi přidejte citronovou kůru a šťávu a promíchejte. Poté do mísy přidejte špaldovou mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu a špetku soli a celý obsah mísy vyšlehejte v těsto. Do něj následně opatrně vmíchejte mražené borůvky.
  • 3
    Z připraveného těsta vytvořte na vyloženém plechu 20 stejně velkých kuliček, které navrchu mírně stlačte prsty. Poté plech přemístěte do trouby a pečte 10–15 minut při 170–175 °C, dokud sušenky mírně nezezlátnou.
  • 4
    Hotové sušenky vyndejte z trouby a nechte alespoň 20 minut chladnout. Po této době je již můžete podávat.
  • 5
    Sušenky skladujte v uzavíratelné nádobě (ideálně v lednici) a spotřebujte do 3–4 dnů.
Tip
Připravte si k sušenkám citronovou polevu: V misce dohladka vymíchejte 4–5 lžic třtinového cukru moučka s 1 lžící citronové šťávy a vzniklou polevou pokapejte sušenky, jakmile po upečení zcela vychladnou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY