Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 200 g čerstvého ananasu
- 2 větší banány (2× 120 g)
- 4 vejce velikosti M
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička mleté skořice
- 80 g mletých loupaných mandlí
- 12 g kypřicího prášku do pečiva
- 60 ml polotučného mléka
- 50 ml slunečnicového oleje
- 70 g medu v tekutém stavu
SUROVINY NA KRÉM
- 600 g smetanového sýra
- 100 g másla (změklého)
- 50 g medu
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 180–185 °C a nachystejte si kulatou dortovou formu o průměru 25 cm, kterou vyložte pečicím papírem.
- 2Následně si připravte těsto na korpus. Ananas nakrájejte na větší kostičky (2 cm × 2 cm) a dejte ho do větší mísy. Banány oloupejte, přidejte do mísy k ananasu a celý obsah mísy rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré. Do rozmixované směsi přidejte vejce, špaldovou mouku, skořici, mleté mandle, kypřicí prášek, mléko, slunečnicový olej a 70 g medu a vypracujte řidší těsto.
- 3Vzniklé těsto nalijte do vyložené dortové formy, tu přemístěte do trouby a pečte 40–45 minut při 180–185 °C.
- 4Upečený korpus vyndejte z trouby a nechte alespoň 1 hodinu chladnout při pokojové teplotě. Následně ho podélně rozřízněte na dvě poloviny a vložte na 30 minut do lednice.
- 5Po uvedené době korpus z lednice vyndejte a připravte si krém: Smetanový sýr, změklé máslo, med a vanilkový extrakt dejte do větší mísy a šlehejte 2–3 minuty dohladka. Polovinu vyšlehaného krému naneste navrch spodní poloviny korpusu, uhlaďte a přiklopte vrchní polovinou korpusu. Navrch ní pak naneste zbytek krému a opět uhlaďte. Část krému můžete v tenké vrstvě namazat i po obvodu dortu. Následně ho dobře uhlaďte stěrkou nebo cukrářskou špachtlí, aby měl dort zvenčí stále zřetelná jednotlivá patra.
- 6Hotový dort dejte alespoň na 1 hodinu chladit do lednice. Poté ho nakrájejte na 10 porcí a podávejte.
Tip
Vršek dortu můžete ozdobit ananasem nakrájeným na tenké plátky. Přidat můžete také lístky meduňky.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová