Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA PALAČINKY
- 1 stroužek česneku
- 2 menší vařené červené řepy (2× cca 50 g)
- 130 g ovesných vloček jemných
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 2 vejce velikosti M
- 1 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 250 g polotučného tvarohu
- 100 g smetanového sýra
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 hrsti čerstvé pažitky
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si nachystejte mixér. Česnek oloupejte a vložte do mixéru. K česneku přidejte červenou řepu, ovesné vločky, kypřicí prášek, vejce, řepkový olej, sůl a pepř a rozmixujte dohladka. Poté si vezměte středně velkou, nejlépe nepřilnavou pánev a nahřejte ji na středním plameni.
- 2Jakmile bude pánev nahřátá, nalijte do ní ⅙ těsta a opékejte 1–2 minuty z každé strany, dokud palačinka nebude hotová. Totéž opakujte se zbylým těstem.
- 3Mezitím si vezměte menší mísu a smíchejte v ní polotučný tvaroh, smetanový sýr a citronovou šťávu. Pažitku nakrájejte najemno, přimíchejte k ingrediencím v míse a vzniklou směs dochuťte solí a pepřem.
- 4Jakmile budete mít všechny palačinky opečené, rovnoměrně rozprostřete připravenou náplň po celé ploše jednotlivých palačinek, zarolujte, nakrájejte na tlustší kousky (z 1 palačinky vznikne cca 6 kousků) a ihned podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová