Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 50 g másla (rozpuštěného)
- 1 lžička citronové šťávy
- 150 ml polotučného kravského mléka (nebo libovolného rostlinného)
- 120 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 50 g třtinového cukru krystal
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- Sůl
SUROVINY NA SKOŘICOVÝ CUKR
- 50 g třtinového cukru krystal
- 1 lžička mleté skořice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve začněte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si formu na donuty s nepřilnavým povrchem.
- 2Než se trouba rozehřeje, připravte si těsto na donuty: Ve středně velké míse smíchejte rozpuštěné máslo s 1 lžičkou citronové šťávy a 150 ml mléka. Do tekuté směsi přisypte hladkou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a špetku soli a vypracujte v hladké těsto. Vypracované těsto poté nalijte do připravené formy na donuty.
- 3Formu vložte do trouby a těsto pečte 10–12 minut dozlatova při 175–180 °C. Mezitím si v hlubokém talíři smíchejte cukr se skořicí.
- 4Po upečení donuty ještě teplé obalte v cukru, poté je nechte zhruba 30 minut chladnout a nakonec podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová