Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

6 KUSŮ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 50 g másla (rozpuštěného)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 150 ml polotučného kravského mléka (nebo libovolného rostlinného)
  • 120 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 50 g třtinového cukru krystal
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • Sůl

SUROVINY NA SKOŘICOVÝ CUKR

  • 50 g třtinového cukru krystal
  • 1 lžička mleté skořice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve začněte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si formu na donuty s nepřilnavým povrchem.
  • 2
    Než se trouba rozehřeje, připravte si těsto na donuty: Ve středně velké míse smíchejte rozpuštěné máslo s 1 lžičkou citronové šťávy a 150 ml mléka. Do tekuté směsi přisypte hladkou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a špetku soli a vypracujte v hladké těsto. Vypracované těsto poté nalijte do připravené formy na donuty.
  • 3
    Formu vložte do trouby a těsto pečte 10–12 minut dozlatova při 175–180 °C. Mezitím si v hlubokém talíři smíchejte cukr se skořicí.
  • 4
    Po upečení donuty ještě teplé obalte v cukru, poté je nechte zhruba 30 minut chladnout a nakonec podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

SUROVINY NA SKOŘICOVÝ CUKR