Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 10 třešní (cca 70 g)
- 40 g bílého jogurt (3,5 % tuku)
- 50 g hořké čokolády (min. 70%)
- 1 lžička kokosového oleje
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte talíř, který následně vyložte pečicím papírem. Mražené třešně namočte do jogurtu, položte na pečicí papír na talíři a dejte do mrazáku alespoň na 45 minut.
- 2Mezitím rozpusťte čokoládu nad vodní lázní. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila.
- 3Mezitím si do misky nalámejte čokoládu a přidejte kokosový olej. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a kokosovým olejem a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.
- 4Rozpuštěnou čokoládu odstavte z páry, třešně v jogurtu vyndejte z mrazáku a jednu po druhé v čokoládě obalte. Takto obalené třešně vraťte na pečicí papír a dejte znovu do mrazáku na 5–10 minut, aby čokoláda rychle zatuhla.
- 5Poté ihned podávejte nebo uchovávejte v mrazáku, kde bonbonky vydrží až 3 měsíce.
Tip
Místo třešní můžete použít například jahody nebo maliny.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová