Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 10 třešní (cca 70 g)
  • 40 g bílého jogurt (3,5 % tuku)
  • 50 g hořké čokolády (min. 70%)
  • 1 lžička kokosového oleje

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravte talíř, který následně vyložte pečicím papírem. Mražené třešně namočte do jogurtu, položte na pečicí papír na talíři a dejte do mrazáku alespoň na 45 minut.
  • 2
    Mezitím rozpusťte čokoládu nad vodní lázní. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila.
  • 3
    Mezitím si do misky nalámejte čokoládu a přidejte kokosový olej. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a kokosovým olejem a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.
  • 4
    Rozpuštěnou čokoládu odstavte z páry, třešně v jogurtu vyndejte z mrazáku a jednu po druhé v čokoládě obalte. Takto obalené třešně vraťte na pečicí papír a dejte znovu do mrazáku na 5–10 minut, aby čokoláda rychle zatuhla.
  • 5
    Poté ihned podávejte nebo uchovávejte v mrazáku, kde bonbonky vydrží až 3 měsíce.
Tip
Místo třešní můžete použít například jahody nebo maliny.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY