Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g černé čočky v suchém stavu
  • 800 ml zeleninového vývaru (lze nahradit vodou)
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 menší červená paprika (cca 150 g)
  • 5 ředkviček (5× 10 g)
  • 1 menší žlutá cibule (cca 40 g)
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 200 g balkánského sýra
  • 50 g čerstvé rukoly
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve dejte vařit čočku. Propláchněte ji pod proudem studené vody, přemístěte do většího hrnce a zalijte 800 ml zeleninového vývaru. Poté do hrnce přidejte sušený tymián, sušený česnek a sůl a obsah hrnce přiveďte k varu. Následně ztlumte plamen na střední stupeň a čočku vařte 23–25 minut.
  • 2
    Mezitím si nakrájejte na tenké proužky papriku, ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  • 3
    Až se dovaří čočka, sceďte ji, zchlaďte pod studenou vodou a vložte do větší mísy. Následně k ní přidejte nakrájenou papriku, ředkvičky, cibuli, vinný ocet, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Do výsledné směsi rozdrobte balkánský sýr, přidejte ještě rukolu a 3 lžíce olivového oleje a ještě jednou promíchejte (tentokrát o něco opatrněji).
  • 4
    Hotový salát můžete ihned podávat anebo ho před podáváním nechat 30 minut chladit v lednici.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY