Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g černé čočky v suchém stavu
- 800 ml zeleninového vývaru (lze nahradit vodou)
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- ½ lžičky sušeného česneku
- 1 menší červená paprika (cca 150 g)
- 5 ředkviček (5× 10 g)
- 1 menší žlutá cibule (cca 40 g)
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 200 g balkánského sýra
- 50 g čerstvé rukoly
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve dejte vařit čočku. Propláchněte ji pod proudem studené vody, přemístěte do většího hrnce a zalijte 800 ml zeleninového vývaru. Poté do hrnce přidejte sušený tymián, sušený česnek a sůl a obsah hrnce přiveďte k varu. Následně ztlumte plamen na střední stupeň a čočku vařte 23–25 minut.
- 2Mezitím si nakrájejte na tenké proužky papriku, ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
- 3Až se dovaří čočka, sceďte ji, zchlaďte pod studenou vodou a vložte do větší mísy. Následně k ní přidejte nakrájenou papriku, ředkvičky, cibuli, vinný ocet, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte. Do výsledné směsi rozdrobte balkánský sýr, přidejte ještě rukolu a 3 lžíce olivového oleje a ještě jednou promíchejte (tentokrát o něco opatrněji).
- 4Hotový salát můžete ihned podávat anebo ho před podáváním nechat 30 minut chladit v lednici.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová