Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • Růžičky z 1 menší brokolice (cca 300 g)
  • 1 střední červená paprika (cca 220 g)
  • 1 velká žlutá cibule (cca 100 g)
  • 4 stroužky česneku
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 2 střední mrkve (2× cca 70 g)
  • 2 jarní cibulky
  • 400 g firm tofu natural
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 100 g mražených fazolových lusků
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • 80 ml sójové omáčky
  • 150 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit bujonem nebo vodou)
  • 2 lžíce medu v tekutém stavu
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve připravte zeleninu: Růžičky brokolice podle potřeby rozkrojte nožem na menší kousky. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli oloupejte a také nakrájejte na tenké plátky. Česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte, nakrájejte na tenká kolečka a ta rozkrojte napůl. Jarní cibulku nakrájejte najemno.
  • 2
    Tofu zbavte vody, osušte utěrkou, nakrájejte na menší obdélníky (cca 1 cm × 3 cm) a obalte nejprve v soli, poté v pepři a nakonec v kukuřičném škrobu. Následně si vezměte větší pánev a rozehřejte ji na středním plameni. Jakmile se pánev rozehřeje, nalijte do ní řepkový olej, přidejte nakrájené tofu a opékejte na středním plameni 6–8 minut dozlatova.
  • 3
    Mezitím připravte zálivku: Vezměte si hrníček, dejte do něj sójovou omáčku, kuřecí vývar, med a kukuřičný škrob, promíchejte vidličkou a dochuťte solí a pepřem. Hotovou zálivku dejte stranou.
  • 4
    Jakmile se tofu opeče, nachystejte si misku a opečené tofu do ní přendejte. Do pánve poté vložte nakrájený česnek, zázvor a nakrájenou mrkev a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Následně do pánve přidejte růžičky brokolice, plátky papriky, nakrájenou jarní cibulku a mražené fazolové lusky, opékejte další 2–3 minuty a pak do pánve vraťte opečené tofu.
  • 5
    Připravenou zálivku promíchejte, aby se škrob neusadil vespod hrníčku, a vlijte do pánve. Vzniklou směs vařte za stálého míchání 2–3 minuty, dokud nezhoustne. Nakonec pánev sundejte z plamene, směs dle potřeby dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Tip
Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi. Před podáváním můžete každou porci ozdobit bílým sezamem a čerstvým koriandrem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

SUROVINY NA ZÁLIVKU