Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- Růžičky z 1 menší brokolice (cca 300 g)
- 1 střední červená paprika (cca 220 g)
- 1 velká žlutá cibule (cca 100 g)
- 4 stroužky česneku
- 10 g čerstvého zázvoru
- 2 střední mrkve (2× cca 70 g)
- 2 jarní cibulky
- 400 g firm tofu natural
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce řepkového oleje
- 100 g mražených fazolových lusků
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 80 ml sójové omáčky
- 150 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit bujonem nebo vodou)
- 2 lžíce medu v tekutém stavu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve připravte zeleninu: Růžičky brokolice podle potřeby rozkrojte nožem na menší kousky. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli oloupejte a také nakrájejte na tenké plátky. Česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte, nakrájejte na tenká kolečka a ta rozkrojte napůl. Jarní cibulku nakrájejte najemno.
- 2Tofu zbavte vody, osušte utěrkou, nakrájejte na menší obdélníky (cca 1 cm × 3 cm) a obalte nejprve v soli, poté v pepři a nakonec v kukuřičném škrobu. Následně si vezměte větší pánev a rozehřejte ji na středním plameni. Jakmile se pánev rozehřeje, nalijte do ní řepkový olej, přidejte nakrájené tofu a opékejte na středním plameni 6–8 minut dozlatova.
- 3Mezitím připravte zálivku: Vezměte si hrníček, dejte do něj sójovou omáčku, kuřecí vývar, med a kukuřičný škrob, promíchejte vidličkou a dochuťte solí a pepřem. Hotovou zálivku dejte stranou.
- 4Jakmile se tofu opeče, nachystejte si misku a opečené tofu do ní přendejte. Do pánve poté vložte nakrájený česnek, zázvor a nakrájenou mrkev a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Následně do pánve přidejte růžičky brokolice, plátky papriky, nakrájenou jarní cibulku a mražené fazolové lusky, opékejte další 2–3 minuty a pak do pánve vraťte opečené tofu.
- 5Připravenou zálivku promíchejte, aby se škrob neusadil vespod hrníčku, a vlijte do pánve. Vzniklou směs vařte za stálého míchání 2–3 minuty, dokud nezhoustne. Nakonec pánev sundejte z plamene, směs dle potřeby dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Tip
Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi. Před podáváním můžete každou porci ozdobit bílým sezamem a čerstvým koriandrem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová