Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 střední cibule (cca 70 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 250 g mletého hovězího masa (max. 10 % tuku)
  • 50 g mražené kukuřice
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce mleté uzené papriky
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 700 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
  • 250 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 100 g červených fazolí z plechovky (scezených)
  • 80 g čedaru
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno.
  • 2
    Nyní si vezměte větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte slunečnicový olej. Jakmile se olej rozpálí, vložte do hrnce mleté hovězí maso a za občasného promíchání opékejte 5–6 minut na středním plameni. Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek a vše společně na středním plameni opékejte dalších 4–5 minut. Jakmile se směs opeče, přidejte do hrnce mraženou kukuřici, sušené oregano, uzenou papriku, mletý římský kmín, sůl a pepř a vše opékejte 1–2 minuty na středním plameni.
  • 3
    Opečenou směs následně zalijte kuřecím vývarem, do hrnce přidejte také krájená rajčata z plechovky a červené fazole z plechovky, hrnec přiklopte pokličkou a vývar přiveďte k varu na silném plameni. Jakmile vývar začne vřít, snižte plamen na střední stupeň a vařte 12–13 minut.
  • 4
    Zatímco se polévka vaří, čedar nastrouhejte nahrubo. Uvařenou polévku poté rozdělte na jednotlivé porce, každou porci posypte nastrouhaným čedarem a podávejte.
Tip
Podávejte s celozrnnou tortillou, čerstvou chilli papričkou, jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY