Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 střední cibule (cca 70 g)
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 250 g mletého hovězího masa (max. 10 % tuku)
- 50 g mražené kukuřice
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 700 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
- 250 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 100 g červených fazolí z plechovky (scezených)
- 80 g čedaru
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno.
- 2Nyní si vezměte větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte slunečnicový olej. Jakmile se olej rozpálí, vložte do hrnce mleté hovězí maso a za občasného promíchání opékejte 5–6 minut na středním plameni. Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek a vše společně na středním plameni opékejte dalších 4–5 minut. Jakmile se směs opeče, přidejte do hrnce mraženou kukuřici, sušené oregano, uzenou papriku, mletý římský kmín, sůl a pepř a vše opékejte 1–2 minuty na středním plameni.
- 3Opečenou směs následně zalijte kuřecím vývarem, do hrnce přidejte také krájená rajčata z plechovky a červené fazole z plechovky, hrnec přiklopte pokličkou a vývar přiveďte k varu na silném plameni. Jakmile vývar začne vřít, snižte plamen na střední stupeň a vařte 12–13 minut.
- 4Zatímco se polévka vaří, čedar nastrouhejte nahrubo. Uvařenou polévku poté rozdělte na jednotlivé porce, každou porci posypte nastrouhaným čedarem a podávejte.
Tip
Podávejte s celozrnnou tortillou, čerstvou chilli papričkou, jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová