Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g kolínek (nebo jiné těstoviny dle výběru)
  • 200 g vyzrálého cheddaru, nastrouhaného
  • 150 g gruyère, nastrouhaného
  • 100 g parmazánu, nastrouhaného
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • ½ lžičky uzené papriky (volitelné)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Uvařte těstoviny v osolené vodě na skus. Sceďte je a dejte stranou.
  • 2
    Připravte sýrovou omáčku: V hrnci na středním plameni rozpusťte máslo, přidejte mouku a míchejte metličkou jednu minutu, dokud směs nezhoustne. Pomalu přilévejte mléko a smetanu, přičemž neustále šlehejte.
  • 3
    Přidejte dijonskou hořčici, uzenou papriku, sůl a pepř. Poté postupně vmíchejte cheddar, gruyère a parmigiano, dokud se sýr zcela nerozpustí a omáčka nebude hladká.
  • 4
    Přidejte uvařené těstoviny do omáčky a promíchejte, aby byly rovnoměrně obalené.
  • 5
    Pokud chcete pokrm zapéct, přendejte směs do zapékací mísy, posypte ji strouhankou a extra sýrem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 10–15 minut, dokud nebude povrch zlatavý a křupavý.
  • 6
    Podávejte horké a vychutnejte si dokonale krémové mac & cheese.
Rohlík vaří

SUROVINY