Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g kolínek (nebo jiné těstoviny dle výběru)
- 200 g vyzrálého cheddaru, nastrouhaného
- 150 g gruyère, nastrouhaného
- 100 g parmazánu, nastrouhaného
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžičku dijonské hořčice
- ½ lžičky uzené papriky (volitelné)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Uvařte těstoviny v osolené vodě na skus. Sceďte je a dejte stranou.
- 2Připravte sýrovou omáčku: V hrnci na středním plameni rozpusťte máslo, přidejte mouku a míchejte metličkou jednu minutu, dokud směs nezhoustne. Pomalu přilévejte mléko a smetanu, přičemž neustále šlehejte.
- 3Přidejte dijonskou hořčici, uzenou papriku, sůl a pepř. Poté postupně vmíchejte cheddar, gruyère a parmigiano, dokud se sýr zcela nerozpustí a omáčka nebude hladká.
- 4Přidejte uvařené těstoviny do omáčky a promíchejte, aby byly rovnoměrně obalené.
- 5Pokud chcete pokrm zapéct, přendejte směs do zapékací mísy, posypte ji strouhankou a extra sýrem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 10–15 minut, dokud nebude povrch zlatavý a křupavý.
- 6Podávejte horké a vychutnejte si dokonale krémové mac & cheese.
