Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 pštrosí steaky (každý cca 180 g)
  • 200 g směsi hub (shimeje, shiitake, hlíva ústřičná)
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 4 šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička třtinového cukru
  • Hrst microgreens ředkvičky
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 200 ml suchého červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička solamylu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Steaky vyndáme z lednice alespoň 30 minut předem. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Papriku a cuketu nakrájíme na širší proužky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme na rozpálené pánvi dozlatova. Restujeme zprudka a jen pár minut, zelenina musí zůstat křupavá. Osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a rozkrojíme napůl. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme šalotky a posypeme cukrem. Na mírném ohni je necháme zkaramelizovat, občas promícháme. Dáme stranou. Na stejné pánvi rozehřejeme druhou lžíci másla a orestujeme houby, dokud nebudou měkké. Osolíme, opepříme a přidáme kmín.
  • 3
    V malém rendlíku smícháme víno s vývarem svaříme na polovinu, přidáme solamyl a ještě chvíli vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme hořčici, med a dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Nyní připravíme steaky. Rozpálíme pánev na maximum a restujeme maso z každé strany cca 2-3 minuty (úprava medium-rare). Maso vložíme do alobalu, přidáme lžíci másla a zabalíme. Necháme odpočívat po dobu pěti minut. Maso si tím uchová veškerou šťávu. Poté maso nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Na talíř rozprostřeme zeleninu, houby, servírujeme s nakrájeným steakem a omáčkou. Dozdobíme microgreens.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

SUROVINY NA OMÁČKU