Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 pštrosí steaky (každý cca 180 g)
- 200 g směsi hub (shimeje, shiitake, hlíva ústřičná)
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 4 šalotky
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička třtinového cukru
- Hrst microgreens ředkvičky
- ½ lžičky mletého kmínu
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
SUROVINY NA OMÁČKU
- 200 ml suchého červeného vína
- 200 ml hovězího vývaru
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- 1 lžička solamylu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Steaky vyndáme z lednice alespoň 30 minut předem. Osolíme a opepříme.
- 2Papriku a cuketu nakrájíme na širší proužky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme na rozpálené pánvi dozlatova. Restujeme zprudka a jen pár minut, zelenina musí zůstat křupavá. Osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a rozkrojíme napůl. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme šalotky a posypeme cukrem. Na mírném ohni je necháme zkaramelizovat, občas promícháme. Dáme stranou. Na stejné pánvi rozehřejeme druhou lžíci másla a orestujeme houby, dokud nebudou měkké. Osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- 3V malém rendlíku smícháme víno s vývarem svaříme na polovinu, přidáme solamyl a ještě chvíli vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme hořčici, med a dochutíme solí a pepřem.
- 4Nyní připravíme steaky. Rozpálíme pánev na maximum a restujeme maso z každé strany cca 2-3 minuty (úprava medium-rare). Maso vložíme do alobalu, přidáme lžíci másla a zabalíme. Necháme odpočívat po dobu pěti minut. Maso si tím uchová veškerou šťávu. Poté maso nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a opepříme.
- 5Na talíř rozprostřeme zeleninu, houby, servírujeme s nakrájeným steakem a omáčkou. Dozdobíme microgreens.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.