Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 420 g bílých fazolí v nálevu
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • ½ malé chilli papričky
  • 300 g loupaných rajčat v rajčatové šťávě
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 1 PL přepuštěného másla (Ghí)
  • 200 ml pasírované rajčatové omáčky
  • 100 g sýra feta
  • čerstvá pažitka
  • sůl
  • pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    V pánvi rozehřejte Ghí. Šalotku oloupejte, nakrájejte najemno a orestujte dozlatova.
  • 2
    Přidejte oloupaný a najemno nakrájený česnek spolu s kouskem chilli papričky. Za stálého míchání restujte ještě pár sekund, ale dejte pozor, aby se česnek nespálil – mohl by zhořknout.
  • 3
    Loupaná rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte do pánve. Nechte restovat 2–3 minuty a občas promíchejte.
  • 4
    Přidejte fazole bez nálevu, rajčatovou omáčku, osolte a opepřete. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte asi 1–2 minuty, dokud směs nezhoustne a chutě se nepropojí.
  • 5
    Fazole podávejte na křupavém opečeném toustu. Navrch rozdrobte sýr feta a posypte čerstvě nasekanou pažitkou.

TIP

  • 1
    Pokud chcete fazole ještě výraznější, přidejte uzenou papriku nebo špetku římského kmínu. Místo fety můžete použít kozí sýr, nastrouhaný čedar nebo s pikantními fazolemi příjemně ladí chladivý cottage či zakysaná smetana. Skvěle se k fazolím hodí i volské oko nebo sázené vejce navrch. Pokud máte rádi ostřejší jídla, přidejte více chilli nebo pár kapek pálivé omáčky.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY