Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 420 g bílých fazolí v nálevu
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- ½ malé chilli papričky
- 300 g loupaných rajčat v rajčatové šťávě
- 1 PL rajčatového protlaku
- 1 PL přepuštěného másla (Ghí)
- 200 ml pasírované rajčatové omáčky
- 100 g sýra feta
- čerstvá pažitka
- sůl
- pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V pánvi rozehřejte Ghí. Šalotku oloupejte, nakrájejte najemno a orestujte dozlatova.
- 2Přidejte oloupaný a najemno nakrájený česnek spolu s kouskem chilli papričky. Za stálého míchání restujte ještě pár sekund, ale dejte pozor, aby se česnek nespálil – mohl by zhořknout.
- 3Loupaná rajčata nakrájejte na menší kousky a přidejte do pánve. Nechte restovat 2–3 minuty a občas promíchejte.
- 4Přidejte fazole bez nálevu, rajčatovou omáčku, osolte a opepřete. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte asi 1–2 minuty, dokud směs nezhoustne a chutě se nepropojí.
- 5Fazole podávejte na křupavém opečeném toustu. Navrch rozdrobte sýr feta a posypte čerstvě nasekanou pažitkou.
TIP
- 1Pokud chcete fazole ještě výraznější, přidejte uzenou papriku nebo špetku římského kmínu. Místo fety můžete použít kozí sýr, nastrouhaný čedar nebo s pikantními fazolemi příjemně ladí chladivý cottage či zakysaná smetana. Skvěle se k fazolím hodí i volské oko nebo sázené vejce navrch. Pokud máte rádi ostřejší jídla, přidejte více chilli nebo pár kapek pálivé omáčky.

Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!