Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SALÁT
- 170 g orza
- 1 plechovka cizrny
- Polovina okurky
- 50 g fety
- 3 plátky slaniny
- 1 červená cibule
- Hrst čerstvé máty
- Hrst čerstvého kopru
- Olej na smažení
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 30 g olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- Stroužek česneku
- Lžičku medu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Orzo nasypte do malého hrnce, zalijte cca 500 ml vody a vařte asi 10 minut doměkka, nebo podle návodu na obalu. Mezitím na pánvi na kapce oleje opečte slaninu z obou stran dokřupava. Poté ji odložte na talíř vystlaný papírovou utěrkou, která zachytí přebytečný tuk.
- 2Uvařené orzo sceďte a přendejte do salátové mísy. Přidejte scezenou cizrnu, na kostičky nakrájenou okurku, nahrubo pokrájené bylinky, na půlkolečka nakrájenou cibuli, rozdrobenou fetu a opečenou slaninu nalámanou na menší kousky.
- 3Nakonec připravte zálivku – smíchejte olej s citronovou šťávou, medem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Nalijte ji do mísy a vše důkladně promíchejte, aby se veškeré chutě propojily.
