Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KATAIFI

  • 100 g hladké mouky
  • 75 g škrobu
  • Lžičku oleje
  • Špetka soli

SUROVINY

  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 100 g nesolených vyloupaných pistácií + další na ozdobu
  • Lžíce ghí
  • Lžíce oleje
  • Jahody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Začněte s přípravou těsta na kataifi. Mouku smíchejte se škrobem a solí, přidejte olej a asi 150 g vody. Pomocí metličky vymíchejte hladké těsto, nakonec přidejte zbytek vody a promíchejte do hladkého řídkého těsta. Pomocí cukrářské stěrky ho míchejte 5 minut, následně nechte hodinu odležet.
  • 2
    Rozpalte pánev, vytřete ji tukem, a odleželé těsto přelijte do cukrářského sáčku. Odstřihněte malý konec, abyste měli drobný otvor, a vytlačte na pánev podélné úzké cákance. Jakmile se těsto oddělí od pánve, pomocí obracečky ho odeberte na talíř, takto pokračujte, dokud nespotřebujete veškeré těsto. Hotové nudle dejte prozatím stranou, na dezert budete potřebovat cca polovinu.
  • 3
    Na pistáciový krém nasypte do mixéru pistácie a rozemelte je na drobné kousky. Přidejte smetanu a cukr a dále mixujte, dokud nevznikne hustý pistáciový krém. Pokud je až moc hustý, přilijte ještě trochu smetany.
  • 4
    Polovinu připravených nudlí kataifi nakrájejte na drobné kousky a rozpalte pánev. Do horké přidejte ghí a jakmile je rozpuštěné, přisypte kataifi. Několik minut za občasného promíchání opékejte, aby nudle byly křupavé. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázní společně se lžící oleje na hladkou čokoládovou omáčku.
  • 5
    Opečené nudle nasypte do misky a přidejte cca polovinu pistáciového krému a promíchejte dohromady.
  • 6
    Do skleniček postupně vrstvěte pokrájené jahody, přidejte pistáciovou směs nudlí, rozpuštěnou hořkou čokoládu a pistáciový krém. Nakonec ozdobte nasekanými pistáciemi.
Rohlík vaří

SUROVINY NA KATAIFI

SUROVINY