Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 280 g celozrnné mouky
- 1 velké vejce (60g)
- 15 g čerstvého droždí
- 140 ml mléka
- 50 g másla
- 1 lžička cukru
- 6 g soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 50 g medvědího česneku
- 150- 170 g čerstvého smetanového sýru
- Hrst petrželové natě
- 30 g másla
- Špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do misky nalijeme polovinu vlažného mléka, přidáme droždí, lžičku cukru a 30 g mouky. Rozmícháme do hladké kaše, přikryjeme utěrkou a necháme 10 - 15 minut vzejít kvásek.
- 2Do mísy nalijeme kvásek, přidáme zbylé mléko, vejce, mouku a sůl. Hněteme v robotu 5 minut, ručně 10 minut. Poté přidáme povolené máslo nakrájené na plátky nebo kostičky a mícháme dalších 5 minut v robotu nebo 10 minut ručně.
- 3Těsto vyndáme z mísy a vytvoříme z něj kouli. Vrátíme ji zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Trvá to přibližně hodinu než zdvojnásobí svou velikost. Poté těsto stlačíme do mísy, znovu z něj vytvoříme kouli a necháme kynout podruhé.
- 4Medvědí česnek a petrželovou nať omyjeme a nasekáme nadrobno. Smícháme se smetanovým sýrem, povoleným máslem a solí.
- 5Jakmile zdvojnásobí svou velikost, těsto rozválíme na tloušťku 4 mm. Pomažeme připravenou náplní a zabalíme do rolády. Pomocí nitě nebo ostrého nože nakrájíme roládu na 12 kusů. Vložíme je do máslem vymazaného nebo pečícím papírem vyloženého pekáče.
- 6Troubu rozehřejeme na 180 °C. Pekáč přikryjeme a necháme 20 minut dokynout. Šneky potřeme vejcem a pečeme 25 minut.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!