Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 100 g ledového másla
- 140 g hladké mouky
- 4 lžíce ledové vody
- Špetka soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- Svazek českého zeleného chřestu
- 4 vajíčka
- 100 g strouhané goudy
- 4 stroužky česneku
- ½ cibule
- 150 g smetany ke šlehání
- Hrst hladkolisté petrželky
- Hrst baby špenátu
- Snítek tymiánu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Začněte s přípravou těsta. Z mouky se špetkou soli a másla vytvořte bříšky prstů drobenku, poté přilejte ledovou vodu a v robotu či ručně vypracujte hladké a mírně lepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut v lednici ztuhnout.
- 2Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na kolo lehce větší, než je vaše forma. Vyválené přesuňte do formy, uhlaďte, dno propíchněte párkrát vidličkou a přesuňte prozatím do mrazáku.
- 3Chřest zbavte dřevnatých konců a nakrájejte ho na větší kusy. Malý hrnec naplňte vodou a přiveďte k varu, do vroucí vody nasypte chřest a vařte cca 3 minuty, aby kousky mírně změkly, následně prudce zchlaďte v ledové vodě.
- 4Předehřejte troubu na 180 °C a ve velké míse prošlehejte vejce společně se smetanou. Přidejte pokrájený špenát, hladkolistou petrželku, lístky tymiánu a strouhanou goudu.
- 5Cibuli nakrájejte najemno a spolu s prolisovaným česnekem a povařeným chřestem ji přidejte do směsi. Osolte, opepřete a vše společně promíchejte. Směs nalijte přes ztuhlé koláčové těsto a dejte péct na 45 minut dozlatova. Před podáváním nechte mírně vychladnout.
