Doprava

Košík

1 KUS
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 100 g ledového másla
  • 140 g hladké mouky
  • 4 lžíce ledové vody
  • Špetka soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • Svazek českého zeleného chřestu
  • 4 vajíčka
  • 100 g strouhané goudy
  • 4 stroužky česneku
  • ½ cibule
  • 150 g smetany ke šlehání
  • Hrst hladkolisté petrželky
  • Hrst baby špenátu
  • Snítek tymiánu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Začněte s přípravou těsta. Z mouky se špetkou soli a másla vytvořte bříšky prstů drobenku, poté přilejte ledovou vodu a v robotu či ručně vypracujte hladké a mírně lepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut v lednici ztuhnout.
  • 2
    Na lehce pomoučněné pracovní ploše těsto rozválejte na kolo lehce větší, než je vaše forma. Vyválené přesuňte do formy, uhlaďte, dno propíchněte párkrát vidličkou a přesuňte prozatím do mrazáku.
  • 3
    Chřest zbavte dřevnatých konců a nakrájejte ho na větší kusy. Malý hrnec naplňte vodou a přiveďte k varu, do vroucí vody nasypte chřest a vařte cca 3 minuty, aby kousky mírně změkly, následně prudce zchlaďte v ledové vodě.
  • 4
    Předehřejte troubu na 180 °C a ve velké míse prošlehejte vejce společně se smetanou. Přidejte pokrájený špenát, hladkolistou petrželku, lístky tymiánu a strouhanou goudu.
  • 5
    Cibuli nakrájejte najemno a spolu s prolisovaným česnekem a povařeným chřestem ji přidejte do směsi. Osolte, opepřete a vše společně promíchejte. Směs nalijte přes ztuhlé koláčové těsto a dejte péct na 45 minut dozlatova. Před podáváním nechte mírně vychladnout.
Rohlík vaří

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ