Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g syrové řepy
  • Palička česneku
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 130 g fety
  • 200 g sušených těstovin
  • Hrst hladkolisté petrželky
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejte na 185 °C a připravte si menší pekáček. Syrovou řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přendejte je do alobalu, přidejte lžíci oleje, promíchejte a pevně zabalte. Paličce česneku odřízněte vršek, aby byly veškeré stroužky viditelné, zakápněte lžící oleje a také ji zabalte do alobalu.
  • 2
    Oba balíčky přesuňte do pekáčku a vložte do předehřáté trouby na cca 50 minut až hodinu či dokud není řepa kompletně měkká. Upečenou řepu s česnekem nechte mírně vychladnout a dejte vařit osolenou vodu na těstoviny.
  • 3
    Jakmile voda vře, nasypte do ní těstoviny a vařte dle návodu na obalu. Upečenou změklou řepu přesypte do mixéru spolu s fetou, petrželkou, naběračkou těstovinové vody a vymačkanými stružky česneku. Osolte, opepřete a rozmixujte do hladké růžové omáčky, pokud je směs až moc hustá, přidejte ještě trochu těstovinové vody.
  • 4
    Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami a nandejte na talíře. Podávejte posypané fetou a nakrájenou petrželkou. Dobrou chuť!
Rohlík vaří

SUROVINY