Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g syrové řepy
- Palička česneku
- 2 lžíce řepkového oleje
- 130 g fety
- 200 g sušených těstovin
- Hrst hladkolisté petrželky
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 185 °C a připravte si menší pekáček. Syrovou řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přendejte je do alobalu, přidejte lžíci oleje, promíchejte a pevně zabalte. Paličce česneku odřízněte vršek, aby byly veškeré stroužky viditelné, zakápněte lžící oleje a také ji zabalte do alobalu.
- 2Oba balíčky přesuňte do pekáčku a vložte do předehřáté trouby na cca 50 minut až hodinu či dokud není řepa kompletně měkká. Upečenou řepu s česnekem nechte mírně vychladnout a dejte vařit osolenou vodu na těstoviny.
- 3Jakmile voda vře, nasypte do ní těstoviny a vařte dle návodu na obalu. Upečenou změklou řepu přesypte do mixéru spolu s fetou, petrželkou, naběračkou těstovinové vody a vymačkanými stružky česneku. Osolte, opepřete a rozmixujte do hladké růžové omáčky, pokud je směs až moc hustá, přidejte ještě trochu těstovinové vody.
- 4Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami a nandejte na talíře. Podávejte posypané fetou a nakrájenou petrželkou. Dobrou chuť!
