Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla (studeného, na kostičky)
- 50 g cukru
- 2 vejce
- Kůra z jednoho citronu
- Špetka soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 300 g rebarbory (oloupané, nakrájené na kousky)
- 200 g jahod (nakrájené na čtvrtky)
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
SUROVINY NA DROBÉNKU
- 80 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 40 g másla
- 50 g plátků mandlí
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl a kůru z citrónu. Přidáme studené máslo a prsty rozemneme, až vznikne hrubá drobenka. Přidáme vejce a rychle zpracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme do lednici odležet, nejlépe přes noc.
- 2Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky, jahody na plátky. Smícháme je v míse s cukrem a vanilkovým cukrem. Rebarbora je velmi kyselá, tak případně přidáme cukr dle chuti.
- 3Smícháme mouku, cukr a máslo – zpracujeme na drobenku. Přidáme mandle a promícháme.
- 4Vychlazené těsto rozválíme a přeneseme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou. Nasypeme ovocnou náplň a navrch posypeme drobenkou.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 40–45 minut, dokud není povrch zlatavý.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.