Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla (studeného, na kostičky)
  • 50 g cukru
  • 2 vejce
  • Kůra z jednoho citronu
  • Špetka soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 300 g rebarbory (oloupané, nakrájené na kousky)
  • 200 g jahod (nakrájené na čtvrtky)
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukr

SUROVINY NA DROBÉNKU

  • 80 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 40 g másla
  • 50 g plátků mandlí

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl a kůru z citrónu. Přidáme studené máslo a prsty rozemneme, až vznikne hrubá drobenka. Přidáme vejce a rychle zpracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme do lednici odležet, nejlépe přes noc.
  • 2
    Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky, jahody na plátky. Smícháme je v míse s cukrem a vanilkovým cukrem. Rebarbora je velmi kyselá, tak případně přidáme cukr dle chuti.
  • 3
    Smícháme mouku, cukr a máslo – zpracujeme na drobenku. Přidáme mandle a promícháme.
  • 4
    Vychlazené těsto rozválíme a přeneseme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou. Nasypeme ovocnou náplň a navrch posypeme drobenkou.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 40–45 minut, dokud není povrch zlatavý.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ

SUROVINY NA DROBÉNKU