Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KVĚTÁK
- ½ hlávky květáku
- 100 g hladké mouky
- 40 g másla
- 40 g srirachi
- Lžička sladké papriky
- Lžička sušeného česneku
- Lžička krupicového cukru
- Sůl
- Pepř
- 120 g vody
SUROVINY NA DIP
- 120 g bílého jogurtu
- Stroužek česneku
- Lžička citronové šťávy
- Hrst hladkolisté petrželky
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Předehřejte troubu na 235 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem. Květák rozdělte na jednotlivé růžičky a dejte prozatím stranou. Mouku smíchejte se sladkou paprikou, sušeným česnekem a solí, přilijte vodu a vše promíchejte do hustého těsta. Přidejte růžičky květáku a promíchejte, aby byl veškerý květák dokonale obalený těstem.
- 2Rozprostřete s dodatečnými rozestupy na plech a dejte péct do předehřáté trouby na 25 minut, v polovině růžičky obraťte, aby byl květák opečený do křupava z obou stran. Mezitím připravte buffalo omáčku. Máslo rozpusťte společně s cukrem, následně přidejte sriracha omáčku a rozmíchejte.
- 3Upečený květák rovnoměrně potřete z obou stran připravenou buffalo omáčkou a dejte péct na dalších 10 minut, dávejte pozor, ať se nepřipálí.
- 4Nakonec připravte jogurtový dip. Jogurt smíchejte s prolisovaným česnekem, přidejte citronovou šťávu, najemno nakrájenou petrželku a sůl.
