Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

4 PORCE
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g mletého hovězího
  • 100 g fety (rozdrobené)
  • 1 menší červená cibule (nadrobno nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (najemno)
  • 4 pita chleby
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička skořice (volitelné, ale doporučeno)
  • 1 lžice rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného chilli (či nahraď uzenou paprikou)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    V míse smíchej mleté maso, rozdrcenou fetu, nasekanou červenou cibuli, česnek a všechny koření. Dobře promíchej, ideálně rukou, aby se chutě spojily.
  • 2
    Každý pita chléb rozkroj napůl (pokud jsou silnější, rozřízni na kapsu) a naplň tenkou vrstvou masové směsi – cca 1–1,5 cm silnou. Tenká vrstva je důležitá, aby se maso dobře propeklo.
  • 3
    Naplněné pitty lehce potřete zvenčí olivovým olejem, aby se hezky opekly a byly křupavé.
  • 4
    Griluj na středním žáru (nebo opékej na pánvi s trochou oleje) 3–5 minut z každé strany, dokud není maso hotové a pita krásně zlatavá a křupavá.
Adam Rundus
Adam Rundus je food influencer a autor kuchařky SMASH-BA pro studenty a cestovatele. Ve svých receptech kombinuje kreativitu, jednoduchost a maximální využití surovin.

SUROVINY