Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g mletého hovězího
- 100 g fety (rozdrobené)
- 1 menší červená cibule (nadrobno nasekaná)
- 3 stroužky česneku (najemno)
- 4 pita chleby
- 2–3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička skořice (volitelné, ale doporučeno)
- 1 lžice rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného chilli (či nahraď uzenou paprikou)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V míse smíchej mleté maso, rozdrcenou fetu, nasekanou červenou cibuli, česnek a všechny koření. Dobře promíchej, ideálně rukou, aby se chutě spojily.
- 2Každý pita chléb rozkroj napůl (pokud jsou silnější, rozřízni na kapsu) a naplň tenkou vrstvou masové směsi – cca 1–1,5 cm silnou. Tenká vrstva je důležitá, aby se maso dobře propeklo.
- 3Naplněné pitty lehce potřete zvenčí olivovým olejem, aby se hezky opekly a byly křupavé.
- 4Griluj na středním žáru (nebo opékej na pánvi s trochou oleje) 3–5 minut z každé strany, dokud není maso hotové a pita krásně zlatavá a křupavá.

Adam Rundus
Adam Rundus je food influencer a autor kuchařky SMASH-BA pro studenty a cestovatele. Ve svých receptech kombinuje kreativitu, jednoduchost a maximální využití surovin.