Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g cottage
  • 145 g hladké mouky
  • lžičku kypřicího prášku
  • vajíčko na potření
  • sezamová semínka na posypání

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejte na 200 °C a plech vystelte pečicím papírem.
  • 2
    Cottage sýr rozmixujte dohladka a v míse smíchejte s moukou a kypřicím práškem. Vypracujte vláčné a mírně lepkavé těsto, následně ho alespoň 4 minuty hněťte, aby bylo pružné. Rozdělte ho na 4 stejné kusy o váze cca 80 g, z každého kousku vytvořte placičku, uprostřed udělejte dírku a vytvarujte do tvaru bagelu. Ty přendejte na plech, potřete prošlehaným vajíčkem a posypte sezamem.
  • 3
    Přesuňte do předehřáté trouby na 25 až 30 minut, bagely by měly být krásně zlatavé a mírně vypečené. Před podáváním je nechte alespoň 20 minut vychladnout.
Rohlík vaří

SUROVINY