4 PORCE
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA BURGR
- 600 g mletého hovězího krku
- 100 g sýra Hermelín
- 120 g slaniny nakrájené na plátky
- 4 malé ciabatty
- 2 větší listy římského salátu
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SUROVINY NA CIBULOVÝ SALÁTEK
- 40 g červené cibule
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička cukru krupice
- špetka soli
SUROVINY NA OCHUCENOU MAJONÉZU
- 150 g majonézy
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- nastrouhaná kůra z ½ citronu
- špetka černého mletého pepře
- špetka soli
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA BURGR
- 1Hermelín nakrájíme na 8 plátků. Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- 2Na pánvi rozehřejeme olivový olej, položíme na ni plátky slaniny, opepříme je a opečeme z obou stran dozlatova. Dáme je stranou.
- 3Z masa vytvarujeme 4 placky velikosti ciabatty a z obou stran je mírně osolíme a opepříme. Opečeme je na mírném ohni 3 minuty na pánvi v tuku po slanině. Maso otočíme, položíme na něj 2 plátky sýra a pečeme další 3 minuty. Hotové maso dáme stranou.
- 4Ciabatty podélně rozkrojíme a řeznou plochou je nasucho opečeme na pánvi dozlatova. Spodní část pečiva namažeme ochucenou majonézou, na ni položíme maso se sýrem, část slaniny, ¼ nakrájeného římského salátu a ¼ cibulového salátku. Přiklopíme vrchní částí pečiva.
POSTUP NA CIBULOVÝ SALÁTEK
- 1Cibuli očistíme, nakrájíme na jemné plátky a smícháme s ostatními surovinami.
POSTUP NA OCHUCENOU MAJONÉZU
- 1Všechny suroviny smícháme dohromady.
Tip
Přidejte jen žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef