Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR BURGER

  • 100 g sýra Hermelín
  • 2 větší listy římského salátu
  • 120 g slaniny nakrájené na plátky
  • 600 g mletého hovězího krku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 malé ciabatty
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

INGREDIENTS FOR ONION SALAD

  • 40 g červené cibule
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička cukru krupice
  • špetka soli

INGREDIENTS FOR FLAVOURED MAYONNAISE

  • 150 g majonézy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka černého mletého pepře
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

INSTRUCTIONS FOR BURGER

  • 1
    Hermelín nakrájíme na 8 plátků. Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, položíme na ni plátky slaniny, opepříme je a opečeme z obou stran dozlatova. Dáme je stranou.
  • 3
    Z masa vytvarujeme 4 placky velikosti ciabatty a z obou stran je mírně osolíme a opepříme. Opečeme je na mírném ohni 3 minuty na pánvi v tuku po slanině. Maso otočíme, položíme na něj 2 plátky sýra a pečeme další 3 minuty. Hotové maso dáme stranou.
  • 4
    Ciabatty podélně rozkrojíme a řeznou plochou je nasucho opečeme na pánvi dozlatova. Spodní část pečiva namažeme ochucenou majonézou, na ni položíme maso se sýrem, část slaniny, ¼ nakrájeného římského salátu a ¼ cibulového salátku. Přiklopíme vrchní částí pečiva.

INSTRUCTIONS FOR ONION SALAD

  • 1
    Cibuli očistíme, nakrájíme na jemné plátky a smícháme s ostatními surovinami.

INSTRUCTIONS FOR FLAVOURED MAYONNAISE

  • 1
    Všechny suroviny smícháme dohromady.
Tip
Přidejte jen žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR BURGER

INGREDIENTS FOR ONION SALAD

INGREDIENTS FOR FLAVOURED MAYONNAISE

PAIRING DISHES WITH WINE