SUROVINY NA BURGR

  • 600 g mletého hovězího krku
  • 100 g sýra Hermelín
  • 120 g slaniny nakrájené na plátky
  • 4 malé ciabatty
  • 2 větší listy římského salátu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY NA CIBULOVÝ SALÁTEK

  • 40 g červené cibule
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička cukru krupice
  • špetka soli

SUROVINY NA OCHUCENOU MAJONÉZU

  • 150 g majonézy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • špetka černého mletého pepře
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

POSTUP NA BURGR

  • 1
    Hermelín nakrájíme na 8 plátků. Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, položíme na ni plátky slaniny, opepříme je a opečeme z obou stran dozlatova. Dáme je stranou.
  • 3
    Z masa vytvarujeme 4 placky velikosti ciabatty a z obou stran je mírně osolíme a opepříme. Opečeme je na mírném ohni 3 minuty na pánvi v tuku po slanině. Maso otočíme, položíme na něj 2 plátky sýra a pečeme další 3 minuty. Hotové maso dáme stranou.
  • 4
    Ciabatty podélně rozkrojíme a řeznou plochou je nasucho opečeme na pánvi dozlatova. Spodní část pečiva namažeme ochucenou majonézou, na ni položíme maso se sýrem, část slaniny, ¼ nakrájeného římského salátu a ¼ cibulového salátku. Přiklopíme vrchní částí pečiva.

POSTUP NA CIBULOVÝ SALÁTEK

  • 1
    Cibuli očistíme, nakrájíme na jemné plátky a smícháme s ostatními surovinami.

POSTUP NA OCHUCENOU MAJONÉZU

  • 1
    Všechny suroviny smícháme dohromady.

TIP

Přidejte jen žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA BURGR

 
 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA CIBULOVÝ SALÁTEK

 
 
 
 

SUROVINY NA OCHUCENOU MAJONÉZU

 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM