Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR BURGER
- 100 g sýra Hermelín
- 2 větší listy římského salátu
- 120 g slaniny nakrájené na plátky
- 600 g mletého hovězího krku
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 malé ciabatty
- sůl
- čerstvě mletý pepř
INGREDIENTS FOR ONION SALAD
- 40 g červené cibule
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička cukru krupice
- špetka soli
INGREDIENTS FOR FLAVOURED MAYONNAISE
- 150 g majonézy
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- špetka černého mletého pepře
- nastrouhaná kůra z ½ citronu
PAIRING DISHES WITH WINE
- K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
INSTRUCTIONS FOR BURGER
- 1Hermelín nakrájíme na 8 plátků. Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- 2Na pánvi rozehřejeme olivový olej, položíme na ni plátky slaniny, opepříme je a opečeme z obou stran dozlatova. Dáme je stranou.
- 3Z masa vytvarujeme 4 placky velikosti ciabatty a z obou stran je mírně osolíme a opepříme. Opečeme je na mírném ohni 3 minuty na pánvi v tuku po slanině. Maso otočíme, položíme na něj 2 plátky sýra a pečeme další 3 minuty. Hotové maso dáme stranou.
- 4Ciabatty podélně rozkrojíme a řeznou plochou je nasucho opečeme na pánvi dozlatova. Spodní část pečiva namažeme ochucenou majonézou, na ni položíme maso se sýrem, část slaniny, ¼ nakrájeného římského salátu a ¼ cibulového salátku. Přiklopíme vrchní částí pečiva.
INSTRUCTIONS FOR ONION SALAD
- 1Cibuli očistíme, nakrájíme na jemné plátky a smícháme s ostatními surovinami.
INSTRUCTIONS FOR FLAVOURED MAYONNAISE
- 1Všechny suroviny smícháme dohromady.
Tip
Přidejte jen žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
