SUROVINY NA MASO

  • 2 vepřové kotlety s kostí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • pepř
  • sůl

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce medu
  • 2 stroužky najemno nakrájeného česneku
  • ½ lžičky najemno nakrájeného rozmarýnu
  • ½ lžičky najemno nakrájeného oregana
  • špetka chilli koření

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

POSTUP NA MASO

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Maso důkladně osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Poté ho položíme na plech a vložíme ho do rozehřáté trouby na 4 minuty.
  • 3
    Plech vyndáme z trouby, maso přelijeme částí omáčky a vrátíme do trouby na 3 minuty. Před podáváním necháme maso odpočinout 4 minuty v pokojové teplotě a na talíři ho přelijeme zbytkem omáčky.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1
    Suroviny na omáčku smícháme v rendlíku a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 1 minutu.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA MASO

 
 
 
 

SUROVINY NA OMÁČKU

 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM