Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY NA MASO

  • 2 vepřové kotlety s kostí
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • pepř
  • sůl

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce medu
  • 2 stroužky najemno nakrájeného česneku
  • ½ lžičky najemno nakrájeného rozmarýnu
  • ½ lžičky najemno nakrájeného oregana
  • špetka chilli koření

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

POSTUP NA MASO

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Maso důkladně osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Poté ho položíme na plech a vložíme ho do rozehřáté trouby na 4 minuty.
  • 3
    Plech vyndáme z trouby, maso přelijeme částí omáčky a vrátíme do trouby na 3 minuty. Před podáváním necháme maso odpočinout 4 minuty v pokojové teplotě a na talíři ho přelijeme zbytkem omáčky.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1
    Suroviny na omáčku smícháme v rendlíku a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 1 minutu.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef