SUROVINY

  • 3 plátky toastového chleba
  • ½ kuřecího prsa po délce rozříznutého
  • 40 g slaniny nakrájené na plátky
  • 40 g majonézy
  • 2 listy ledového salátu
  • 4 plátky rajčete
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • párátka

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.

POSTUP

  • 1
    Kuřecí maso osolíme a opepříme a opečeme na rozpálené pánvi na oleji na středním ohni 2 minuty z každé strany. Na stejné pánvi dáme zároveň opéct slaninu dozlatova. Obojí dáme stranou.
  • 2
    Na druhé pánvi opečeme toastový chleba nasucho z obou stran dozlatova.
  • 3
    Na pánev s tukem po slanině vyklepneme vejce, osolíme a na mírném ohni pečeme 4 minuty. Opepříme, vejce obrátíme a pečeme 1 minutu z druhé strany. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
  • 4
    Opečené toasty potřeme z jedné strany majonézou. Na první toast položíme ledový salát, na něj plátky rajčete.
  • 5
    Kuřecí maso nakrájíme na 3 díly a položíme ho na rajče. Přiklopíme druhým toastem namazanou stranou dolů.
  • 6
    Suchou stranu namažeme majonézou a položíme na ni opečenou slaninu a vejce. Přiklopíme posledním toastem namazanou stranou dolů.
  • 7
    Sendvič šikmo rozkrojíme napůl. Každou porci propíchneme párátkem a ihned podáváme.

TIP

Na přípravu budete potřebovat 2 pánve. K obracení budete potřebovat plochou obracečku.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM