SUROVINY

  • 750 g kuřecích křídel
  • sladká chilli omáčka
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička sladké papriky
  • hladká mouka na obalení
  • rostlinný olej na smažení
  • nakrájené pažitka
  • špetka pepře
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

POSTUP

  • 1
    Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
  • 2
    V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
  • 3
    V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
  • 4
    Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.
  • 5
    Osmažená kuřecí křídla obalíme nejprve ve sladké chilli omáčce a poté v nakrájené pažitce.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM