Zelný salát s křenem

4-6 PORCÍ

SUROVINY

  • 400 g bílého hlávkového zelí
  • 1 hrst lístků plocholisté petržele
  • 40 ml octa
  • 20 g cukru krupice
  • 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • pepř
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Zelí rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme tuhé košťály. Zelí nakrájíme na nudličky a rukou ho pomačkáme, aby částečně zkřehlo. Petržel nakrájíme najemno.
  • 2
    Ocet, olej a cukr v misce vymícháme metličkou do hladké zálivky. Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme petržel. V míse smícháme nakrájené zelí, křen a zálivku. Necháme alespoň 2 hodiny vychladit a odležet v lednici. Před podáváním salát promícháme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY