Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Zelný salát s křenem

4-6 PORCÍ

SUROVINY

  • 400 g bílého hlávkového zelí
  • 1 hrst lístků plocholisté petržele
  • 40 ml octa
  • 20 g cukru krupice
  • 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • pepř
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Zelí rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme tuhé košťály. Zelí nakrájíme na nudličky a rukou ho pomačkáme, aby částečně zkřehlo. Petržel nakrájíme najemno.
  • 2
    Ocet, olej a cukr v misce vymícháme metličkou do hladké zálivky. Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme petržel. V míse smícháme nakrájené zelí, křen a zálivku. Necháme alespoň 2 hodiny vychladit a odležet v lednici. Před podáváním salát promícháme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef