Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Bažantí prsíčko s hříbky

4 PORCE
NOVINKA

SUROVINY

  • 4 bažantí prsíčka
  • 4 menší čerstvé hříbky
  • 120 g čerstvých malin
  • 100 ml portského vína
  • 30 g másla
  • 20 g cukru krupice
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce sádla
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Ideálním doplňkem ke zvěřině je suché červené víno s plným tělem a pevnou tříslovinou.

POSTUP

  • 1
    Maso osolíme, opepříme a sdrhneme na ně lístky ze dvou snítek tymiánu. Na pánvi na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a maso na něm zprudka opečeme dozlatova. Dáme stranou na talíř.
  • 2
    Hříbky podélně rozkrojíme napůl a vložíme do pánve, ve které se opékalo maso. Opečeme je dozlatova, osolíme a opepříme. Dáme stranou na talíř.
  • 3
    Stáhneme oheň na třetinu a do pánve přidáme cukr, necháme ho lehce zkaramelizovat a zalijeme vodou a portským vínem. Promícháme a svaříme zhruba na polovinu, aby omáčka získala konzistenci sirupu. Bude chvilku trvat, než se sražený karamel opět rozpustí do omáčky. Do ní přidáme čerstvé maliny, promícháme a stáhneme z ohně. Dochutíme solí a pepřem a postupně vmícháme na kostičky nakrájené vychlazené máslo. Omáčku již déle nevaříme.
  • 4
    Na talíř položíme houby, na ně bažantí prsíčko, přelijeme omáčkou a ozdobíme tymiánem.

TIP

Houby osolte až na závěr, jinak by pustily vodu a začaly se dusit, místo aby se opékaly. Opečte je jen dozlatova – měly by zůstat pevné. S malinami musíte zacházet opatrně, aby zůstaly celé. Míchejte jen pánví, nikoliv vařečkou, ta by je rozmačkala.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef