Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 300 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 200 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 kávová lžička nastrouhané citronové kůry

Ještě potřebujete

  • potravinářskou fólii

Postup

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 170 °C.
  • 2
    Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a dáme alespoň na 1 hodinu odpočinout do lednice.
  • 3
    Z těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát silný 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut.

TIP

Každá trouba peče jinak, proto linecké těsto hlídejte. Upečené má být dobleda, to znamená, že musí jen lehce zezlátnout. Z těsta můžete vykrajovat například kolečka, z poloviny plná, z poloviny s vykrojeným středem. Kolečka poté slepujte k sobě marmeládou, tradiční je rybízová. Na slepování je vhodná pikantnější marmeláda, protože těsto samotné je sladké. Hotové pečivo můžete zaprášit moučkovým cukrem. Na přípravu budete potřebovat vykrajovátka různých tvarů, pečicí papír a potravinářskou folii.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef