SUROVINY

  • 300 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 200 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 kávová lžička nastrouhané citronové kůry

Ještě potřebujete

  • potravinářskou fólii

Postup

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 170 °C.
  • 2
    Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a dáme alespoň na 1 hodinu odpočinout do lednice.
  • 3
    Z těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme plát silný 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut.

TIP

Každá trouba peče jinak, proto linecké těsto hlídejte. Upečené má být dobleda, to znamená, že musí jen lehce zezlátnout. Z těsta můžete vykrajovat například kolečka, z poloviny plná, z poloviny s vykrojeným středem. Kolečka poté slepujte k sobě marmeládou, tradiční je rybízová. Na slepování je vhodná pikantnější marmeláda, protože těsto samotné je sladké. Hotové pečivo můžete zaprášit moučkovým cukrem. Na přípravu budete potřebovat vykrajovátka různých tvarů, pečicí papír a potravinářskou folii.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 

Ještě potřebujete

 

Tip na přílohu

Slide 1 of 6
  • Švestkový džem
    Švestkový džem
  • Višňový džem
    Višňový džem
  • Borůvkový džem
    Borůvkový džem
  • Jahodový džem
    Jahodový džem
  • Rybízový džem - červený
    Rybízový džem - červený
  • Rybízový džem - černý
    Rybízový džem - černý