• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • Bílé ryby – po vykostění potřebujeme 1,5 kg ořezů a hlav
  • 150 g bílé části pórku
  • 100 g stonku řapíkatého celeru
  • 100 g oloupané petržele
  • 60 g oloupané cibule
  • 60 g žampionů
  • 50 g očištěného fenyklu
  • 30 g másla
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 5 kuliček černého pepře
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ryby vykostíme a ořez a nasekáme na menší kusy. Vložíme je do mísy spolu s hlavami a pečlivě je propláchneme, aby se vyplavily i drobné nečistoty.
  • 2Celer, petržel, fenykl, pórek a cibuli nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Žampiony rozřízneme na polovinu.
  • 3V hrnci na středním ohni necháme zpěnit máslo. Přidáme petržel, pórek, cibuli a celer a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme fenykl a restujeme další minutu. Přidáme žampiony, sůl a víno, které svaříme na 1/3 objemu.
  • 4Přidáme kosti z ryb a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené. Přivedeme k varu, ihned stáhneme oheň na minimum a sebereme naběračkou pěnu z povrchu. Poté přidáme kuličky pepře a vaříme nezakryté na nejmenším možném ohni 40 minut. Poté přecedíme do čistého hrnce přes jemné síto a na středním ohni necháme svařit na objem 2 l.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

Bílé ryby – po vykostění potřebujeme 1,5 kg ořezů a hlav

Bílá ryba bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g bílé části pórku

Pórek bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g stonku řapíkatého celeru

 

100 g oloupané petržele

 

60 g oloupané cibule

 

60 g žampionů

 

50 g očištěného fenyklu

 

30 g másla

 

150 ml suchého bílého vína

 

5 kuliček černého pepře

 

sůl