Pečená vepřová krkovice s bramborami, česnekem a rozmarýnem

Pečená vepřová krkovice s bramborami, česnekem a rozmarýnem

4 porce

Postup

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Rozložíme je na plech vymazaný sádlem a rovnoměrně osolíme a opepříme. Navrch položíme 4 snítky rozmarýnu.
  • 3
    Plátky masa z obou stran osolíme, opepříme a potřeme sádlem. Maso položíme na brambory, na ně rozložíme stroužky česneku a nakrájený zbytek rozmarýnu.
  • 4
    Zalijeme vodou a pečeme 22 minut v rozehřáté troubě.
Roman Vaněk
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

Brambory, varný typ B — 400 g

Sádlo — 2 lžíce změklého

Pravděpodobně máte doma