Suroviny

  • 400 g brambor, varný typ B
  • 2 lžíce změklého sádla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 6 snítek rozmarýnu
  • 4 plátky vepřové krkovice po 250 g
  • 12 neoloupaných stroužků česneku

Postup

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Rozložíme je na plech vymazaný sádlem a rovnoměrně osolíme a opepříme. Navrch položíme 4 snítky rozmarýnu.
  • 3
    Plátky masa z obou stran osolíme, opepříme a potřeme sádlem. Maso položíme na brambory, na ně rozložíme stroužky česneku a nakrájený zbytek rozmarýnu.
  • 4
    Zalijeme vodou a pečeme 22 minut v rozehřáté troubě.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

400 g brambor, varný typ B

2 lžíce změklého sádla