Pečená vepřová krkovice s bramborami, česnekem a rozmarýnem
Pečená vepřová krkovice s bramborami, česnekem a rozmarýnem
4 PORCE
SUROVINY
4 plátky vepřové krkovice po 250 g
400 g brambor, varný typ B
12 neoloupaných stroužků česneku
6 snítek rozmarýnu
2 lžíce změklého sádla
čerstvě mletý pepř
sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
POSTUP
1
Troubu rozehřejeme na 200 °C.
2
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Rozložíme je na plech vymazaný sádlem a rovnoměrně osolíme a opepříme. Navrch položíme 4 snítky rozmarýnu.
3
Plátky masa z obou stran osolíme, opepříme a potřeme sádlem. Maso položíme na brambory, na ně rozložíme stroužky česneku a nakrájený zbytek rozmarýnu.
4
Zalijeme vodou a pečeme 22 minut v rozehřáté troubě.
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef