Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

ROASTBEEF

  • 1,5 kg nízkého roštěnce
  • 60 g másla
  • 100 ml worcesterské omáčky
  • 100 ml řepkového oleje
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • čerstvě nahrubo drcený pepř
  • sůl

REMULÁDA

  • 220 g majonézy
  • 1 lžíce kaparů
  • 2 středně velké nakládané okurky
  • 1 menší stonek jarní cibulky
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka pepře
  • 1 lžička soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňský provázek
  • potravinářská fólie

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

PŘÍLOHA

  • bageta
  • brambory
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA ROASTBEEF

  • 1Maso očistíme, odblaníme a svážeme kuchyňským provázkem, aby dostalo tvar válečku. Důkladně ze všech stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Nakonec maso pokapeme worcesterskou omáčkou, položíme na tác, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet přes noc v lednici. Několikrát otočíme.
  • 2Troubu rozehřejeme na 150 °C.
  • 3Maso vyndáme z lednice a necháme 1 hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Do pánve rozpálené na vysokém ohni vlijeme olej a maso v něm zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Přendáme ho na plech, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 30–35 minut.
  • 4V rendlíku rozehřejeme máslo.
  • 5Hotový rostbíf vyndáme z trouby, odstraníme provázek a maso ihned potřeme rozpuštěným máslem. Necháme na plechu 15 minut odpočinout.
  • 6Rostbíf nakrájíme na tenké plátky a podáváme s vařenými bramborami a remuládou nebo tatarskou omáčkou.

POSTUP NA REMULÁDU

  • 1Kapary nakrájíme nahrubo. Okurky nastrouháme najemno. Jarní cibulku nakrájíme na jemné nudličky. Všechny suroviny smícháme v misce dohromady a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odpočinout.
     
     
     
     
Tip
Rostbíf pečte s vpichovým teploměrem. Aby byl dokonale růžový, teplota ve středu masa nesmí přesáhnout 55 °C. Po vyndání z trouby teplota uvnitř masa ještě stoupne. Maso musíte nechat odpočinout. Kdybyste to neudělali a ihned po vyndání z trouby maso nakrájeli, vyteče z něj veškerá šťáva a bude suché a tuhé. Rostbíf můžete podávat i studený – v tom případě jej po vytažení z trouby nepotírejte máslem. Zbavte ho kuchyňského provázkem až poté, co vychladne.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

ROASTBEEF

1,5 kg nízkého roštěnce

Nízký roštěnec v celku bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

60 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 ml worcesterské omáčky

 

100 ml řepkového oleje

 

3 lžíce plnotučné hořčice

 

čerstvě nahrubo drcený pepř

 

sůl

 

REMULÁDA

220 g majonézy

 

1 lžíce kaparů

 

2 středně velké nakládané okurky

 

1 menší stonek jarní cibulky

 

šťáva z ½ citronu

 

špetka pepře

 

1 lžička soli

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

kuchyňský provázek

 

potravinářská fólie

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

 

PŘÍLOHA

bageta

 

brambory