• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g zadního hovězího
  • 250 g oloupaných brambor (varný typ A)
  • 200 g bílého jogurtu
  • 100 g oloupaného celeru
  • 100 g oloupané mrkve
  • 100 g oloupané cibule
  • 15 g najemno nastrouhaného zázvoru
  • 6 g oloupaného česneku
  • 300 ml mrkvové šťávy
  • 400 ml kokosového mléka
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 2 lžičky mletého kardamomu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička chilli koření
  • 10 ks hřebíčku
  • 1,5 lžičky soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1V míse smícháme jogurt s kardamomem, 1 lžičkou soli a skořicí.
  • 2Maso nakrájíme na kostky o hraně 5 cm, přidáme ho do mísy s ochuceným jogurtem, promícháme a dáme do lednice odležet alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
  • 3Troubu rozehřejeme na 150 ˚C.
  • 4Mrkev a celer nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, brambory na kostky o hraně 3 cm, cibuli a česnek nakrájíme nahrubo.
  • 5V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou mrkev a celer a restujeme za častého míchání 4 minuty. Přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Stáhneme oheň na polovinu, přidáme česnek, hřebíček, chilli koření, zázvor, ½ lžičky soli, promícháme a restujeme 1 minutu.
  • 6Přidáme marinované maso (bez jogurtové marinády) a za častého míchání restujeme 3 minuty. Přidáme zbylou jogurtovou marinádu a mícháme 1 minutu. Přilijeme 200 ml vody, mrkvovou šťávu, vinný ocet, kokosové mléko a přidáme brambory. Promícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby na 3,5 hodiny.
  • 7Na talíři posypeme nakrájenou petrželí a podáváme s dušenou rýží.

TIP

Pokrm bude mnohem lepší, použijete-li vyzrálé maso z jalovice nebo býka a bude mnohem křehčí, necháte-li ho v marinádě přes noc. K přípravě budete potřebovat kastrol s poklicí vhodný do trouby.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

800 g zadního hovězího
250 g oloupaných brambor (varný typ A)
200 g bílého jogurtu
 
100 g oloupaného celeru
 
100 g oloupané mrkve
 
100 g oloupané cibule
 
15 g najemno nastrouhaného zázvoru
 
6 g oloupaného česneku
 
300 ml mrkvové šťávy
 
400 ml kokosového mléka
 
6 lžic rostlinného oleje
 
2 lžíce bílého vinného octa
 
1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
 
2 lžičky mletého kardamomu
 
1 lžička mleté skořice
 
1 lžička chilli koření
 
10 ks hřebíčku
 
1,5 lžičky soli
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.