Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 300 g brambor varného typu B
  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 2 bobkové listy
  • pepř
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V hrnci na středním ohni rozpustíme sádlo, přidáme nakrájené brambory a orestujeme je za častého míchání dozlatova. Přidáme nakrájený česnek a bobkový list, 1 minutu orestujeme a zalijeme vývarem. Zvýšíme teplotu a polévku přivedeme k varu. Poté oheň zmírníme.
  • 3
    Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a na mírném ohni vaříme 20 minut. Podáváme s krutony.

TIP

Česnek při restování nesmí příliš zhnědnout, jinak polévka zhořkne. Polévku můžete zalít i obyčejnou vodou, chuť získá z brambor, česneku a koření. Nakonec můžete do polévky přidat 4 lžíce vařených krup. Sušenou majoránku promněte mezi prsty či dlaněmi, aby se rozvoněla. Namísto sušené majoránky můžete použít lžíci pokrájených lístků majoránky čerstvé, ale přidejte ji až zhruba 2 minuty před koncem vaření.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef