Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g brambor varného typu B
  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 2 bobkové listy
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2V hrnci na středním ohni rozpustíme sádlo, přidáme nakrájené brambory a orestujeme je za častého míchání dozlatova. Přidáme nakrájený česnek a bobkový list, 1 minutu orestujeme a zalijeme vývarem. Zvýšíme teplotu a polévku přivedeme k varu. Poté oheň zmírníme.
  • 3Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a na mírném ohni vaříme 20 minut. Podáváme s krutony.
Tip
Česnek při restování nesmí příliš zhnědnout, jinak polévka zhořkne. Polévku můžete zalít i obyčejnou vodou, chuť získá z brambor, česneku a koření. Nakonec můžete do polévky přidat 4 lžíce vařených krup. Sušenou majoránku promněte mezi prsty či dlaněmi, aby se rozvoněla. Namísto sušené majoránky můžete použít lžíci pokrájených lístků majoránky čerstvé, ale přidejte ji až zhruba 2 minuty před koncem vaření.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

300 g brambor varného typu B

Brambory varný typ B bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1,2 l kuřecího vývaru

Kuřecí vývar bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

8 stroužků česneku

 

1 lžíce sádla

 

1 lžička sušené majoránky

 

2 bobkové listy

 

pepř

 

sůl