Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
BULGUR
- 250 g růžiček květáku (tedy květák po očištění)
- 250 g bulguru
- 2 lžíce másla, nerozpuštěného
- 1 zarovnaná lžička soli
- 1 lžička kari koření
- malá hrst rozinek
- 1 zarovnaná lžička celého koriandru (koření, ne čerstvé listy)
ZÁLIVKA
- 1 kelímek (150 g) jogurtu
- vařená vejce podle chuti (cca 2 na osobu)
- čerstvé nebo sušené bylinky na dochucení (jarní cibulka, petrželka, ze sušených třeba provensálské koření)
POSTUP
- 1Květák rozsekejte v kuchyňském robotu na hrubé kousky. Koriandr trochu podrťte, ale nijak to nepřehánějte, stačí jen rozmáčknout v hmoždíři, netřeba ho mít nadrcený najemno.
- 2Bulgur, květák, sůl, koriandr a rozinky nasypte do širokého kastrolu a promíchejte. Přidejte máslo,zalijte 350 ml studené vody, zakryjte poklicí a přiveďte k varu.
- 3Mírně vařte 3 minuty, poté krátce promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Žár snižte na minimum, anebo, pokud máte kastrol se silným dnem, které drží teplo, můžete plotýnku vypnout docela. Nechte pod poklicí dojít dalších 15-20 minut, až bulgur zcela změkne.
- 4Načechrejte vidličkou, rozdělte na talíře a podávejte se studeným jogurtem ochuceným bylinkami, případně též doprovoďte vařenými vejci, pokud chcete kompletní jídlo, co zasytí.

Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.
