Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g sušeného půleného hrachu
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného oregána
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Cibuli i česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev očistěte a nakrájejte na centimetrové kostičky, totéž udělejte s bramborami. Hrách přeberte a propláchněte v cedníku.
  • 2V hrnci rozehřejte olej a krátce a prudce na něm opečte mrkev. Jakmile začne místy chytat zlatavé odstíny, přidejte i cibuli s česnekem, velkou špetkou soli, oregáno, připadně i čerstvě mletý pepř. Minutu míchejte, až cibule změkne a všechno se rozvoní po celé kuchyni.
  • 3Základ na polévku zalijte litrem vody, přidejte polovinu hrachu, brambory a přiveďte k varu. Nechte mírně vřít, nezakryté nebo jen napůl zakryté, asi 30 minut.
  • 4Do polévky přidejte i zbývající hrách a vařte ještě dalších 30-40 minut, dokud všechen hrách v polévce nezměkne. Na závěr polévku znovu dochuťte solí a pepřem.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

250 g sušeného půleného hrachu

Žlutý loupaný půlený hrách bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 mrkve

Mrkev bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 brambory

 

1 cibule

 

1 stroužek česneku

 

1 lžíce olivového oleje

 

½ lžičky sušeného oregána

 

mletý černý pepř podle chuti

 

1 lžička soli