Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 vajec
  • 100 g slaniny nebo italské pancetty
  • 100 g ementálu
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • hrst čerstvých bylinek

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Cibulku a česnek nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky, bylinky nasekejte nahrubo, sýr nastrouhejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  • 2V nerezové pánvi s rukojetí, která posléze zvládne pobyt v troubě, rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte cibuli a minutu až dvě nechte změknout. Občas promíchejte, výsledkem by vám měla být cibulka zprůhlednělá, měkká, avšak nikoli hnědnoucí.
  • 3K cibuli vhoďte česnek a letmo promíchejte, v teple se okamžitě rozvoní. Po něm vmíchejte slaninu a nechte ji nejprve změknout, pak ještě i jemně zezlátnout, bude to trvat několik minut.
  • 4Mezitím do misky vyklepněte vejce, přilijte mléko, zasypte 2 lžícemi parmazánu a metličkou pořádně promíchejte. Solit nemusíte, sýr a slanina poskytnou omeletě dostatečnou slanost.
  • 5Na opečenou slaninu nalijte vejce a jednou nebo dvakrát kratičce promíchejte, aby se suroviny rovnoměrně rozložily v pánvi. Zasypte bylinkami a nechte zvolna a hlavně bez zásahu opékat.
  • 6Od okamžiku, kdy se na horní straně omelety začnou tvořit kráterky, kterými uniká pára odspodu, odpočítejte ještě jednu minutu, načež pánev přesuňte do vyhřáté trouby. Rošt přitom umístěte zhruba do horní třetiny, aby měla omeleta horní teplo blízko.
  • 7Pečte 2 minuty, poté troubu otevřete, omeletu opatrně vysuňte a její povrch posypte zbylým sýrem. Pečte dalších asi 8 minut, až povrch jemně zezlátne.
  • 8Nakonec opatrně a pomocí utěrek nebo chňapek vyndejte pánev z trouby. Nezapomeňte, že rukověť bude pálit ještě dalších pár okamžiků, takže si ji klidně v rámci prevence obložte utěrkami nebo na ní nechte navlečenou chňapku, abyste mimoděk pánev nechytli, jak jste běžně zvyklí.
  • 9Nožem nebo silikonovou stěrkou objeďte okraj omelety a nakrájejte ji na porce. Ode dna pánve by se měla odlepit celkem snadno. Pochvalte se a pak se ještě nechte mnohokrát pochválit od ostatních, zasloužíte si to.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY