
Statek Horní Dvorce
Statek Horní Dvorce sheep sheep cheese
125 g17 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Ovčí bryndza vyráběná ruční výrobou.
Bryndza je měkký, míšený a solený sýr vyráběný z hrudkového ovčího mléka.
K výrobě ovčích sýrů používají 100% ovčí mléko z vlastního chovu. Nejrozmanitější byliny a traviny z jejich pastvin totiž dodávají mléku a následně sýru nezaměnitelnou chuť. Ochutnejte produkty ruční farmářské výroby, které vznikají tradičními vyrobními postupy.
Ovčí mléko obsahuje méně laktózy, je vhodné i pro lidi s intolerancí na laktózu.
Použití
Vhodné na chleba či výrobě pomazánek, také k posypu na těstoviny či halušky.
Příběh Statku Horní Dvorce
Statek koupili manželé Dubovi v roce 2004. Už od vysoké školy mluvili o tom, že po ukončení studia chtějí farmu s chovem ovcí. Chtěli mít vše na jednom místě (chov, zpracování a výrobu potravin) a nabízet lidem chutné a adresné výrobky ze statku. Nyní nabízí ovčí sýry, ovčí mléčné výrobky, uzeniny s jehněčím masem a jehněčí maso.
Jak se to dělá
Manželé Dubovi vybudovali plnohodnotnou zemědělskou společnost hospodařící v jižních Čechách, která má jako cílové produkty čerstvé a zrající ovčí sýry. Ruční výroba umožňuje šetrné zacházení jak se sýrařským zrnem během výroby, tak i s jednotlivými sýry. Minimalizuje se tím odcházení chuťových látek pryč do syrovátky a ztráty důležitých nutričních hodnot sýrů. Produkty ze Statku Horní Dvorce jsou poctivé, lahodné a vyráběné s láskou k přírodě.
Proč si Dubovi vybrali Rohlík?
„Spolupráce s Rohlíkem je jednoduchá. Zvažovali jsme zda mít svůj vlastní eshop, ale s Rohlíkem je to výhodnější. Především je skvělé, že Rohlík propaguje lokání výrobce.”

Skladování
Skladujte od 2–8 °C, po otevření spotřebujte do 2 dnů.
Výrobce
Statek Horní Dvorce s.r.o.
Horní Dvorce 22
378 53 Strmilov
Česká republika
Durability
Composition
| Ovčí mléko | |
| Mlékařské kultury | |
| Syřidlo | |
| Sůl max. | 3 % |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1320 kJ/315 kCal |
| Fats | 20 g |
| including saturated fatty acids | 11 g |
| Carbohydrates | 1.7 g |
| including sugars | 1.7 g |
| Protein | 19 g |
| Salt | 3 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Milk |