Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Bidfood

Nature's Meadow Lamb saratoga

ca. 0.9 kg

6 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Save me for CZK 524.72

ca.

 CZK 764.91 CZK 849.90 /kg

Delivery within 60 minutes

1 000+ customers have in favorites

Country: New Zealand,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Saratoga je část krku nepravidelného tvaru s očištěnými žebírky navazujícími na hřbet. Svalovina je prorostlá tukem, který příznivě ovlivňuje chuť masa. Jehněčí maso pochází z mladých ovcí poražených ve stáří od 5 do 12 měsíců. V balení budou dodány dva kusy hřebínku, s pěti očištěnými žebírky.

Exkluzivně nabízíme čerstvé jehněčí maso z Irska pod značkou Nature's Meadow. Jehňata jsou chována venku a odstavena od mateřského mléka ve věku asi 10 týdnů. Příznivé klimatické podmínky Irska s častými srážkami a rozlehlými loukami zaručují kvalitní přirozenou potravu po celý rok. Jehňata nejsou ustájená a živí se pouze trávou na pastvinách. Takové podmínky pozitivně ovlivňují kvalitu masa, jeho barvu i chemické složení.

Použití

Vyzkoušejte tento recept na jehněčí hřebínek v bylinkovém kabátku:

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na sporáku rozpalte těžký litinový kastrol vhodný do trouby, až se z něj začne kouřit. Jehněčí kotletky osolte a opepřete. Do kastrolu vlijte olej a opečte na něm maso ze všech stran dohněda včetně konců – trvá to asi 2 minuty. Přesuňte kastrol do trouby (hřebínky by měly být otočené masitou částí nahoru) a pečte 13–15 minut pro střední propečení. Potom maso přemístěte na prkénko a nechte ho 7–8 minut odpočinout. Poté maso potřete dijonskou hořčicí. Nahrubo nasekané bylinky (petržel, pažitku, mátu) promíchejte na talíři a maso v nich obalte. Bylinkovou směs zlehka přitlačte k masu dlaněmi. Krájejte plátky mezi žebry a podávejte pokapané šťávou z pánve a s lehkým salátem a křupavou bagetou.

Kromě pečení se doporučuje i úpravu grilováním.

O výrobci

Dawn Meats Global (DMG) je světová společnost zabývající se chovem masa se zvláštními znalostmi v oblasti bílkovin hovězího, jehněčího a vepřového masa.

DMG působí ve Waterfordu v Irsku s dalšími prodejními kancelářemi v Londýně a Dánsku. Společnost DMG je díky úzkým znalostem trhu a společně s kvalifikovanými a specializovanými pracovníky schopna vyhovět místním potřebám a požadavkům, čímž poskytuje zákazníkům a dodavatelům nejvyšší úroveň služeb

Skladování

Skladujte při 0–4 ºC maximálně 5 dnů, při 0–2 °C viz datum spotřeby.

Po otevření zpracujte do 48 hodin.

Výrobce

Dawn Meats Head Office
Grannagh, Waterford
Ireland - X91 HRR3

Durability

Average durability from the time of delivery: 6 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 2 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Irský jehněčí hřebínek100 %