

Naše maso
Naše maso Ham
ca. 100 g2 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Šunkový salám prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Šunkový salám, jak název napovídá, se vyrábí ze šunky, tedy z vykostěných kýt nařezaných na kostky. Jeho variace jsou oblíbené po celé Evropě, koření se a naráží různými způsoby. V Čechách má podobu šišky jemně zauzeného salámu. Tvoří ho spojka (jemně nasekané libové maso, které spojuje) a vložka (kostky kýty, které tvoří mozaiku). Je slaný i kořeněný tak akorát a příjemně šťavnatý.
Balení obsahuje cca 100 g krájeného salámu. Baleno v ochranné atmosféře.
Šunkový salám
Šunkový salám v Našem mase dělají z kýt přeštíků. Nasolené kostky masa se smísí s jemně nasekaným libovým masem do lepivého díla. Typickým kořením je bílý pepř a muškátový ořech. Směs naráží do papírových střev červené barvy, po osušení v teplé udírně se salám pozvolna vyudí na bukovém dřevu a několik hodin šetrně povaří v páře.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Šunkový salám na čerstvém rohlíku či chlebu s máslem je vynikající a rychlá svačina. Využijete ho také na chlebíčky a obložené mísy, do sendvičů, opečený na cibulce je skvělý do šunkofleků. A co teprve na hemenex (ham and eggs).
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Vepřové maso | 98 % |
| Dusitanová solící směs | |
| Kuchyňská sůl | 99.5 % |
| E250 - Dusitan sodný | |
| Bílý pepř | |
| Muškátový ořech | |
| Český čerstvý česnek | |
| Cukr | |
| Obal papírové střevo |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 612 kJ/144 kCal |
| Fats | 8 g |
| including saturated fatty acids | 2.3 g |
| Carbohydrates | 0.1 g |
| including sugars | 0.1 g |
| Protein | 18 g |
| Salt | 2 g |
| Fibre | 0 g |