
Naše maso
Naše maso Liver pate smoked
ca. 280 g5 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Paštika prémiové kvality z masa a jater přeštických černostrakatých prasat. Játrová paštika je směs vařeného tučnějšího masa z přeštíků a syrových vepřových jater, smažené cibulky a klasického paštikového koření (zázvor, skořice, nové koření a muškátový ořech). Naráží se do hovězího kroužkového střeva, zaváže se do podkovy, zaudí a šetrně povaří v páře.
Balení obsahuje kus paštiky (cca 290 g). Balení obsahuje půl podkovy. Baleno v ochranné atmosféře.
Paštiky jsou v českém řeznictví i kuchyni velmi oblíbené, zejména ty s příměsí jater, známé jako játrové paštiky. Vznikly ovšem už ve středověké Francii. Rozličná masa a vnitřnosti se míchaly s různými ingrediencemi a pekly se či vařily se v těstě (pâté en croûte) nebo ve formě (pâté en terrine).
Použití
Játrová paštika nejlíp chutná natemperovaná na pokojovou teplotu a namazaná na rohlíku nebo na chlebu. Někdo si chléb nejdřív potře máslem nebo hořčicí, jiný paštiku po vzoru Francouzů servíruje se zavařeninou nebo brusinkami.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte při teplotě 1–4 °C. Po otevření obalu ihned spotřebujte.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Vepřové maso | 60 % |
| Vepřové sádlo | |
| Vepřová játra | 26 % |
| Dusitanová solící směs | |
| Kuchyňská sůl | 99.5 % |
| E250 - Dusitan sodný | |
| Černý pepř | |
| Zázvor | |
| Skořice | |
| Nové koření | |
| Muškátový ořech | |
| Cibule | |
| Přírodní obal hovězí střevo |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1416 kJ/335 kCal |
| Fats | 31 g |
| including saturated fatty acids | 10.4 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 14 g |
| Salt | 2 g |
| Fibre | 0 g |