

Wild salmon keta fillet with skin
ca. 350 g3 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Divoký losos Gorbuša (Oncorhynchus gorbuscha) pochází z oblasti Severovýchodního Tichého oceánu (FAO 67). Losos Gorbuša, jinak také nazýván “Pink“ nebo “Humpback“ je nejrozšířenější druh divokého lososa. Díky svému jemnému masu téměř bez kostí patří losos k vůbec nejvyhledávanějším rybám. Maso gorbuši je světle narůžovělé, šťavnaté a má velice jemnou chuť.
Jedná se o rozmražený chlazený filet s kůží. Mrazení se používá z důvodu krátké lovné sezóny a větší vzdálenosti lovných míst. Lovná sezona na Aljašce začíná počátkem června a pokračuje až do poloviny září. Ryby jsou loveny na volném moři při tahu do rodných řek selektivní metodou – menší ryby proplouvají, aby se mohli třít.
Balení obsahuje 1 filetu s kůží. Filet je zpracováván z přední i zadní ocasní části.
Použití
Losos se hodí na přípravu steaků. Nechte se inspirovat receptem od Romana Vaňka na lososa v papilotě.
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.

Skladování
Skladujte při teplotě od 0 do 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Výrobc
Fjord Bohemia s.r.o.
Za Avií 914/2
196 00 Praha 9
Česká republika
Durability
Composition
| Losos gorbuša |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 531 kJ/127 kCal |
| Fats | 4.4 g |
| including saturated fatty acids | 0.8 g |
| Carbohydrates | 0.5 g |
| including sugars | 0.5 g |
| Protein | 21 g |
| Salt | 0.2 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Fish |