
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes

Sushi nebudeme sušit
Sójová omáčka má delikátně bohatou chuť s ostrou, kořeněnou vůní a jasnou červenou barvou.
Preferovanou značku YAMASA si vybralo mnoho nejlepších japonských restaurací. Pomalu vařená sójová omáčka je fermentovaná, vyráběna tradičními metodami a bez jakýchkoli umělých aromat.

Japonský znak 上 znamená, že sójová omáčka obdržela v roce 1864 nejvyšší značku kvality od Tokugawa Shogunate. Kromě toho byla v roce 1895 vybrána do císařské domácnosti, což dále etablovalo značku jako výrobce nejkvalitnější sójové omáčky.
Použití
Sójová omáčka se využívá při přípravě sushi, k dochucení asijských stir-fry pokrmů, polévek, salátů, při přípravě omáček i marinád. Ochutit s ní můžete maso, zeleninu i ryby.
O výrobci
Gihei Hamaguchi je zakladatel společnosti YAMASA Corporation, začal vyrábět sójovou omáčku v prefektuře Choshi, Chiba. Se svým vlhkým podnebím, chladnými léty a teplými zimami je ideálním místem pro výrobu skvěle chutnající sójové omáčky.
Od roku 1645 se výrobní postupy nezměnily. Pracovníci pokračují ve vaření nejlepší sójové omáčky s kombinací využití nejmodernějších technologií a tradičních metod.

Skladování
Uchovávejte na suchém a chladném místě. Po otevření skladujte v chladničce.
Výrobce
YAMASA CORPORATION
Choshi, Chiba,
Japonsko
Composition
| Voda |
| Soja |
| Pšenice |
| Sůl |
| Alkohol |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 352 kJ/84 kCal |
| Fats | 0 g |
| including saturated fatty acids | 0 g |
| Carbohydrates | 9.8 g |
| including sugars | 2 g |
| Protein | 9 g |
| Salt | 16.5 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |
| Soybeans |