
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Extra tenké pláty řeckého filo těsta podle tamější tradiční receptury.
Filo jsou tenké pláty těsta, které se používají k výrobě mnoha oblíbených řeckých jídel, jako je baklava a spanakopita. Plátky těsta Filo se obvykle potírají rozpuštěným máslem nebo olejem a poté se vrství. Během pečení se vrstvy stanou křupavé a odlupují se, což dává vašim pokrmům dokonalou křupavou texturu!

Použití
Fillo těsto vyndejte z mrazničky a v obalu dejte přes noc do lednice nebo nechte při pokojové teplotě alespoň 2 hodiny, dokud se pořádně nerozmrazí. Připravte si náplň dle vlastního výběru a jakmile bude hotové, rozbalte fillo těsto a polovinu plátů rozprostřete na lehce olejem vymazaný pekáč.
Náplň nalijte na fillo a přikryjte zbývajícími pláty. Případně potřete vrch vejcem. Vložte do horkovzdušné trouby předehřáté na 185 °C na cca 40 minut do zlatova. Teplota a doba pečení jsou orientační v závislosti na typu trouby a množství výrobků, které v ní pečete.
O výrobci
Ioniki je tradiční řecký výrobce koláčů a listového pečiva s 30 letou historií. V nabídce mají tradiční řecké koláče, křupavé croissanty s lahodnými náplněmi a vynikající dezerty. Zlatá křupavá kůrka listového těsta a autentické řecké ingredience jsou důvodem, proč produkty Inoniki zakotvili v řeckých domácnostech.

Skladování
Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte.
Výrobce
IONIKI SFOLIATA S.A.
1st km. marker on the road between Neochoroudas - Oraiokastro
54 500, Thessaloniki
Řecko
Composition
| Mouka |
| Pitná voda |
| Jedlá sůl |
| Kukuřičný škrob |
| Dextróza |
| Konzervant |
| E202 - Sorban draselný |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1251 kJ/295 kCal |
| Fats | 1.1 g |
| including saturated fatty acids | 0.8 g |
| Carbohydrates | 63 g |
| including sugars | 2.8 g |
| Protein | 8.2 g |
| Salt | 0.66 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |