
cukrárna Myšák
Cukrárna Myšák Birthday Cream puff
0.8 kgAI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Karamelový větrník s vanilkovo-karamelovou šlehačkou.
Král českých cukráren jako dort pro vaše malé i velké oslavy. Větrník z odpalovaného těsta s karamelovým a žloutkovo-vanilkovým krémem, tekutým karamelem ve středu a lesklou fondánovou polevou na povrchu. Nadýchaný dezert, kterému se nedá odolat.
Průměr větrníku je 18 cm (cca 6 porcí).
Určeno ke konzumaci v den doručení nákupu.

Z kvalitních surovin
Recept na větrník zní jednoduše – vždyť obsahuje jen pár surovin. Opak je ale pravdou. Na větrníku se ukáže zručnost cukráře i kvalita použitých surovin, protože když se jeho příprava jakkoli ošidí, na výsledku je to okamžitě poznat. A to by cukrářům v Myšáku svědomí nedovolilo.
Vznešený původ
Historie větrníku nejspíš sahá několik století dozadu – na francouzské královské dvory, kde tamní cukráři ohromovali panstvo profiterolkami z odpalovaného těsta. Naštěstí pak někoho chytrého napadlo odpalované těsto naplnit karamelovým a vanilkovým krémem a větrník byl na světě.

Do cukrárny Františka Myšáka ve Vodičkově ulice chodily po desetiletí pražské rodiny i vážené osobnosti...
Jeho sladkosti mlsal Oldřich Nový nebo Ema Destinnová, dort od Myšáka měl na své narozeninové oslavě i prezident Masaryk. Vyhlášené zde byly rovněž zmrzlinové a šlehačkové poháry.
V čem je Myšák výjimečný?
Všechny produkty jsou vyráběny ručně a při výrobě jsou zachovány principy tradiční české cukrařiny, která se vyrovná té světové. Pod vedením cukráře Lukáše Pohla připravují klasické české zákusky, dorty i poháry doplněné výběrovou kávou.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. S větrníkem velkým jako dort zazáříte na každé oslavě – malé, velké, rodinné i firemní. K dortu u nás můžete dokoupit také svíčky, prskavky nebo balónky. Ať to máte hezké.
Spotřebujte do 24 hodin od zakoupení.
O výrobci
Cukrárna Myšák je tradiční česká provoněná cukrárna, která chce zachovat českou cukrařinu. Pod vedením Lukáše Pohla zde vznikají české zákusky a sladké pečivo, které je v prémiové kvalitě a neskutečné chuti.

V cukrářské dílně se pracuje pouze se surovinami od prověřených dodavatelů. Pracují pouze se sezónním ovocem od místních farmářů. Cukráři dodávají podle původní receptury výrobkům pestrost a respektují jejich originální receptury i cukrářské principy. V Myšákovi můžete ochutnat například větrník či laskonku, nebo vynikající croissanty.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 4–8 °C.
Výrobce
Cukrárna Myšák
Praha 110 00, Vodičkova 31
Česká republika
mysak@ambi.cz
Composition
| Máslo |
| Olej |
| Mléko |
| Mouka |
| Sůl |
| Cukr |
| Vejce |
| Vanilkový lusk |
| Kukuřičný škrob |
| Šlehačka |
| Káva |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1178 kJ/281 kCal |
| Fats | 17 g |
| including saturated fatty acids | 9.6 g |
| Carbohydrates | 29 g |
| including sugars | 24 g |
| Protein | 3.2 g |
| Salt | 0.24 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |
| Eggs |
| Milk |