
cukrárna Myšák
Cukrárna Myšák Birthday Cream puff ring
500 gAI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Obří narozeninový věneček z odpalovaného těsta plněný jemným žloutkovo-vanilkovým krémem a politý fondánem. Tradiční zákusek, který lidem oslazoval život už v dobách Františka Myšáka – stejně jako dnes.
Průměr věnečku je 18 cm (cca 6 porcí).
Určeno ke konzumaci v den doručení nákupu.

Vejce, máslo, vanilka
To je základ věnečků z cukrárny Myšák. Díky mléku v odpalovaném těstě jsou věnečky hezky vláčné – a se štědrou porcí žloutků, másla, mléka a vanilky z Madagaskaru v krému zase chutnají jako nebe.
Aristokratický původ
Mohlo by se zdát, že jsou věnečky obyčejným a všedním zákuskem. Přitom jejich historie sahá několik století dozadu – pravděpodobně až na francouzské královské dvory, kde tamní cukráři ohromovali panstvo profiterolkami z odpalovaného těsta. Plněné odpalované těsto s krémem se pak dostalo i k nám, dostalo tvar věnečku a perfektní zákusek byl na světě.

Do cukrárny Františka Myšáka ve Vodičkově ulice chodily po desetiletí pražské rodiny i vážené osobnosti...
Jeho sladkosti mlsal Oldřich Nový nebo Ema Destinnová, dort od Myšáka měl na své narozeninové oslavě i prezident Masaryk. Vyhlášené zde byly rovněž zmrzlinové a šlehačkové poháry.
V čem je Myšák výjimečný?
Všechny produkty jsou vyráběny ručně a při výrobě jsou zachovány principy tradiční české cukrařiny, která se vyrovná té světové. Pod vedením cukráře Lukáše Pohla připravují klasické české zákusky, dorty i poháry doplněné výběrovou kávou.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. S věnečkem velkým jako dort zazáříte na každé oslavě – malé, velké, rodinné i firemní. K dortu u nás můžete dokoupit také svíčky, prskavky nebo balónky. Ať to máte hezké.
Spotřebujte do 24 hodin od zakoupení.
O výrobci
Cukrárna Myšák je tradiční česká provoněná cukrárna, která chce zachovat českou cukrařinu. Pod vedením Lukáše Pohla zde vznikají české zákusky a sladké pečivo, které je v prémiové kvalitě a neskutečné chuti.

V cukrářské dílně se pracuje pouze se surovinami od prověřených dodavatelů. Pracují pouze se sezónním ovocem od místních farmářů. Cukráři dodávají podle původní receptury výrobkům pestrost a respektují jejich originální receptury i cukrářské principy. V Myšákovi můžete ochutnat například větrník či laskonku, nebo vynikající croissanty.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 4–8 °C.
Výrobce
Cukrárna Myšák
Praha 110 00, Vodičkova 31
Česká republika
mysak@ambi.cz
Composition
| Vejce |
| Plnotučné mléko |
| Cukr |
| Vanilkový lusk |
| Mouka |
| Kukuřičný škrob |
| Máslo |
| Slunečnicový olej |
| Sůl |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1362 kJ/325 kCal |
| Fats | 15 g |
| including saturated fatty acids | 7.2 g |
| Carbohydrates | 43 g |
| including sugars | 34 g |
| Protein | 5.2 g |
| Salt | 0.36 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |
| Eggs |
| Milk |