Vivino rating

19 Crimes

19C Banished DkRed 6x750ml EUK CORK EXP

0.75 l
This product is for those over 18 only.
CZK 264.90 CZK 353.20 /l

Delivery within 60 minutes

200+ customers have in favorites

This product is for those over 18 only.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Country: Australia,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Víno temně červené barvy, aroma sirupu z lesních plodů, chuť s tóny třešní srdcovek, švestkových povidel a s lehce kořeněnou dlouhou dochutí. 

Jděte na https://experience.19crimes.com a nechte svou láhev ožít a odvyprávět příběh trestance!

Na etiketě je odsouzenec James Wilson

"Pamatuj si, že tohle je hlas z hrobky. Nebo to není živý hrob?" - James Wilson
Ačkoli je jeho raný život zahalen tajemstvím, čas Jamese Wilsona v Austrálii je zvěčněn v jeho dopise „Hlas z hrobky“, který podrobně popisuje zážitek z trestanecké kolonie. Právě tento dopis se ukázal být nápomocný při uvedení velké „záchrany Catalpy“ do pohybu. V roce 1874 tajně poslal dopis newyorskému novináři Johnu Devoyovi, který začal pracovat na organizaci záchrany trestanců z Austrálie. S využitím darů od Irů-Američanů, koupil uprchlík z Fremantle John Boyle O'Reilly (víno Red wine), tehdy žijící v Bostonu, obchodní loď Catalpa a doplul s ní do mezinárodních vod u Rockinghamu v západní Austrálii. Dne 17. dubna 1876 v 8:30 byl Wilson a pět dalších Fenianů pracujících za vězeňskými zdmi nalodění na velrybářskou loď, kterou vyslal O'Reilly. Na Catalpě pak byly převezeni do Ameriky.

19 Crimes je značka vytvořena na skutečných příbězích zločinců

V období 17. a 18. století bylo transportováno z UK do Austrálie asi 162 000 mužů a žen, kteří byli odsouzeni a vyhoštěni ze země za porušení nejméně jednoho z 19 zločinů. Vína 19 crimes vznikla jako připomínka těchto vězňů, poslaných na devastované ostrovy kolonizované Austrálie.

Tento trest „převozem“ začal v roce 1787 a mnoho bezzákonných zemřelo na moři.  Na větrem ošlehané vězně, kteří se dostali na břeh, čekal nový svět. Jako průkopníci v pohraniční trestanecké kolonii vytvořili novou zemi a nové životy, cihlu po cihle. Toto víno oslavuje pravidla, která porušili, a kulturu, kterou vybudovali.

"Jen ti, kdo stáli za mřížemi a slyšeli rámus ďáblů a děsivé zvuky zoufalství, si dokážou představit hrůzy podpalubí odsouzené lodi." - John Boyle O'Reilly (jeden z trestanců, kteří byli odsouzeni k vyhoštění)

Korky jsou očíslované od 1 do 19 a na každém je napsán jeden zločin.  

Charakteristika vína

  • Odrůda: Grenache, Shiraz
  • Oblast: Jihovýchodní Austrálie
  • Výše zbytkového cukru: Polosuché
  • Obsah alkoholu: 13,50 %

Snoubení s pokrmem

Ideální jako aperitiv, víno doporučujeme podávat k různým předkrmům, nebo i jako doplněk k tmavým masům, ale i dezertům.

O vinařství

Společnost Treasury Wine Estates se zaměřuje na vína vyrobená z odrůd jako Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinot Noir, Grenache, Durif a Mourvèdre a Chardonnay. Ta obvykle obsahují ideální množství zbytkového cukru, aby byla vhodná pro širokou škálu konzumentů. 

Skladování

Skladujte v suchu a chladu.

Výrobce

Treasury wines
Dánsko

Composition

Vinná réva

Allergens

Sulfur dioxide
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.