Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

JZT Ferments

JZT Kombucha Ferments mango

330 ml
Local BrandChilled
CZK 116.90 CZK 354.24 /l

Delivery within 60 minutes

100+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Živá kombucha s mangovou příchutí. Kombucha je fermentovaný čajový nápoj, obohacený o probiotické kultury. Pro trávicí trakt je prospěšná díky probiotikům, které přirozeně obsahuje, ale najdete v ní také vitamíny, zejména skupiny B. Díky zelenému čaji je pak bohatá na antioxidanty. Ovocné kombuchy navíc obsahují vitamíny C, E, či kyselinu listovou obsaženou v daném ovoci.

Mangová kombucha vzniká ve spojení s hebkým čajem Milk Oolong, který s mangem krásně funguje a nechává ho vyniknout. Výsledná kombucha je příjemně sladká. Vzniká tak perlivý nápoj s chutí manga.

Použití

Před otevřením doporučujeme lehce promíchat. Nejlépe chutná pořádně vychlazená, podávaná na ledu. Výborně se hodí ke každému jídlu, osvěžit se jí ale můžete kdykoliv během dne. JZT kombuchy skvěle chutnají samotné, ale kombinace s kvalitním ginem stojí za to.

Upozornění

JZT kombuchy mohou mít proměnlivou perlivost díky tomu, že zrají přirozeně v lahvi a nesytí se uměle. Čerstvá kombucha může perlit méně, nic jí to ale neubírá na jejích vlastnostech.

O výrobci

Za JZT Ferments stojí tři mladí kluci – Jirka, Zdenda a Tom. Kromě celoživotního přátelství je pojí také vztah k dobrému jídlu a pití. S kombuchou se poprvé setkali během studijních pobytů v severní Americe, kde si je zcela podmanila. Po návratu domů, jako správní foodies, hledali něco podobného, avšak marně. Až Jirka jednoho dne začal dělat svou domácí kombuchu, která byla konečně srovnatelná s těmi, jež měli možnost ochutnat za velkou louží. Od tohoto momentu už zbývalo pouze pár kroků k tomu, aby se JZT kluci během jednoho deštivého rána rozhodli začít připravovat kombuchu ve velkém.

Skladování

Uchovávejte v chladu při teplotě 2–6° C. Zároveň je vhodné kombuchu uchovávat ve vzpřímené poloze, jelikož nápoj stále kvasí a hliníkové víčko může lehce povolit. Ideální je spotřebovat kombuchu do 6 týdnů od data lahvování, nicméně ani po této době není kombucha závadná, pouze je výrazně kyselejší a může obsahovat viditelné shluky kvasinek. Spotřebujte do 24 hodin od otevření.

Výrobce

JZT Ferments s.r.o.
Sadov – Bor 120
Karlovy Vary, 36001
Česká republika

nálev z čaje milk oolong, 10 % mangové pyré (90 % mango, 10 % třtinový cukr), cukr, kvasinkové kultury a bakterie mléčného kvašení. Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (<0,5 %).

Nutritional values per 100 ml

Energy value117 kJ/28 kCal
Fats0 g
including saturated fatty acids0 g
Carbohydrates7 g
including sugars6.9 g
Protein0 g
Salt0 g
Fibre0 g