
Rodopi
Rodopi Bulgarian yoghurt vanilla
200 gDelivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Vanilkový jogurt bulharského typu vyrobený z čerstvého farmářského mléka. Kromě mléka obsahuje pouze symbiotické kultury, které byly izolovány v bulharských horách Rodopi a jsou typické pro místní flóru. Tyto kultury tvoří bakterie Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus a přidávají jogurtu specifickou a příjemně kysanou chuť a vůni.

Použití
Určeno k přímé konzumaci. Jogurt se nejlépe hodí ke snídani.
O výrobci
Příběh Rodopi začal v roce 2013, kdy zakladatel firmy Apostolov dostal dvě sklenice jogurtu od bulharského kamaráda, které mu připomněly chuť dětství. Poté uvařil první jogurt z českého mléka, ze kterého byli všichni v okolí nadšeni. Zrodila se myšlenka vyrábět bulharský jogurt z českých surovin a postupně vznikla značka Rodopi. S pomocí odborníků z veterinární správy připravili projekt a postavili mini mlékárnu. Na konci roku 2015 byla dokončena a od 1. ledna 2016 začala oficiálně fungovat. Jogurty začaly odebírat mateřské školky a našly si místo i na farmářských trzích.
Skladování
Skladujte při teplotě 4–8 °C. Po otevření spotřebujte v průběhu týdne.
Výrobce
Apostolov, s.r.o.
Zájezd, 27343
Zájezd 41
Česká republika
Durability
Composition
| Čerstvé pasterované mléko | |
| Živé kultury | |
| Lactobacillus bulgaricus | |
| Streptococcus thermophilus | |
| Ovocná složka | 15 % |
| Bio třtinový cukr | |
| Voda | |
| Bio tapiokový škrob | |
| Bio koncentrát z karotky, jablka a dýně | |
| Bio citronový koncentrát | |
| Bio bourbon vanilka lusk | 0.1 % |
| Přírodní aroma |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 359 kJ/85 kCal |
| Fats | 3.4 g |
| including saturated fatty acids | 2.2 g |
| Carbohydrates | 11 g |
| including sugars | 2.9 g |
| Protein | 2.8 g |
| Salt | 0.09 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Milk |