
Naše maso
Naše maso Hoisin pork belly
ca. 340 g6 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Marinové plátky bůčku v hoisin omáčce je masný polotovar prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat. Vepřový bok je část masa prasete, která se nachází na bocích. Znáte ho z české kuchyně jako pečený s kostí a kůží, bez kosti a kůže se používá na výrobu uzené anglické slaniny nebo english bacon – solené syrové slaniny, která se opéká na pánvi. Slabé plátky syrového boku jsou základem asijské kuchyně a s hoisin omáčkou je to jedinečná kombinace a v Amase již tuto kombinaci připravili pro Vás.
- Balení obsahuje 300 g marinovaných plátků.
- Baleno ve vakuu.

Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Marinované plátky z bůčku v hoisin omáčce jsou určeny k rychlé jednoduché přípravě na pánvi. Během chvilky vykouzlíte chutné, štavnaté a křehké maso, ke kterému můžete orestovat jarní cibulku a sezamová semínka a podáváte s rýží nebo v sendviči.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
vepřový bok 92 %, hoisin omáčka 6 % (cukr, voda, fermenotovaná sójová pasta (voda, sůl, SÓJA, PŠENIČNÁ MOUKA), česnek, sušené sladké brambory, sůl, barvivo: E150a, modifikovaný kukuřičný škrob, SEZAMOVÁ pasta, koření, solené chilli papričky, kyselina: E260), sojová omáčka Kikkoman 2 % (voda, SÓJOVÉ BOBY, PŠENIČNÁ MOUKA, sůl)
Nutritional values per 100g
| Energy value | 2775 kJ/657 kCal |
| Fats | 66 g |
| including saturated fatty acids | 27 g |
| Carbohydrates | 3.7 g |
| including sugars | 3.5 g |
| Protein | 12 g |
| Salt | 1.2 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |
| Soybeans |
| Sesame seeds |