
Yellow dry onion, net
5 kgDelivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Cibule pochází ze západní Asie, prokazatelně ji pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Vedle chleba byla hlavní potravou. Žlutá cibule je nejběžnější druh cibule, je k dostání všude a nejvíce se používá. Cibule kuchyňská se pěstuje v mnoha různých odrůdách, lišících se tvarem i barvou. Cibule je bohatá na vitamíny C, P, B1 a B2, z nerostných látek obsahuje vápník a fosfor. Cibuli bychom měli hodně používat, protože zdravější bylinu nenajdeme. Má močopudné účinky, hojí rány a pomáhá proti chřipce a nachlazení a také při zánětu v krku.
Použití
Žlutá cibule se právem nazývá královnou zeleniny, její výrazná a štiplavá chuť má všestranné využití v české i světové kuchyni. Bez ní nepřipravíte žádný základ na guláš, omáčku nebo vývar, používá se do zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu, zelí atd. Syrová žlutá cibule se dá použít jak do různých salátů, na tlačenku nebo třeba do oblíbených utopenců či nakládané zeleniny a hub, ale nejvíce jednoznačně kraluje v teplé kuchyni. Od ostatních druhů cibule se odlišuje hlavně tím, že se vydrží delší dobu vařit i při vysokých teplotách, a zachová si nejvíce chuti.
Skladování
Uchovávejte v temnu, suchu a chladu.
Composition
| Cibule žlutá |
| Suchá |