Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 100 g oloupaného celeru
  • 100 g oloupané mrkve
  • 80 g oloupané červené cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 8 uvařených malých brambor
  • 8 lžic olivového oleje
  • 4 filety lososa o váze 150-200 g
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 8 lžic suchého bílého vína
  • 4 snítky tymiánu

You also need

  • alobal
  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Instructions

  • 1
    Celer a mrkev nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Brambory podélně rozkrojíme. Veškerou zeleninu smícháme v misce.
  • 2
    Na stůl položíme alobal a na něj rozložíme pečicí papír, který potřeme jednou lžící oleje. Položíme na něj část nakrájené zeleniny a jednu snítku tymiánu.
  • 3
    Lososa nakrájíme na plátky silné 4 mm, položíme je křížem na zeleninu a opepříme. Brambory osolíme a přidáme po stranách k rybě. Přilijeme jednu lžíci oleje a 2 lžíce vína.
  • 4
    Delší okraje alobalu s pečicím papírem přiložíme k sobě a důkladně několikrát přehneme. Stejně tak několikrát důkladně přehneme boční strany, aby vznikla uzavřená kapsa. Položíme ji na rozpálený gril. Jakmile se nafoukne, stáhneme ji na okraj grilu na menší žár a grilujeme 1 minutu. Sundáme z grilu a necháme půl minuty odpočinout. Papilotu rozřízneme a ihned podáváme.
     
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

You also need

PAIRING DISHES WITH WINE